x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asociaţia de Turism Bucureşti va înfiinţa puncte de informare turistică în Capital

Asociaţia de Turism Bucureşti va înfiinţa puncte de informare turistică în Capital

21 Oct 2010   •   00:00

Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti intenţionează să realizeze puncte de informare turistică în Capitală, în zone de acces spre Bucureşti şi în zonele centrale şi pietonale, a declarat, joi, vice-preşedintele ATMB, Carmen Pavel.



"Punctele de informare turistică sunt o necesitate la care ATMB este obligată să răspundă cât mai curând. La ora actuală, în Bucureşti se găseşte doar un singur punct de informare turistică administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, care însă nu poate răspunde cerinţelor. Considerăm că aceste puncte turistice trebuie să existe în zone de acces spre Bucureşti ­ Gara de Nord ­ Aeroporturi, precum şi în zonele centrale şi pietonale", a afirmat Carmen Pavel.

Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti a fost lansată joi, la Târgul de Turism al României, derulat la Romexpo.

Membrii fondatori ai Asociaţiei sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Asociaţia pentru Promovarea Obiectivelor Turistice, J'Info Tours, Fundaţia Comuniunea Internaţională Română, Danco Pro Comunication, C&I Com Serv.

ATMB intenţionează să dezvolte potenţialul turistic al Muncipiului Bucureşti prin acţiuni ce ţin de societatea civilă. Rolul Asociaţiei este de a acţiona ca un liant între Municipalitate, societatea civilă şi operatori economici. De asemenea, Asociaţia consideră că există un important potenţial de dezvoltare a turismului cultural-ecumenic, turismului de relaxare, turismului de business, a celui de sănătate şi întreţinere.

Asociaţia organizează o serie de evenimente la Romexpo, în perioada 21-24 octombrie 2010, precum spectacole de teatru, de muzică, seminarii. Prin acţiunile desfăşurate în cadrul TTR, ATMN prezintă Bucureştiul cultural.

"Potenţialul turistic nu este cu nimic mai prejos decât al altor capitale europene, însă expunerea şi promovarea punctelor de interes a fost ignorată până acum", a precizat Carmen Pavel.

ATMB va derula proiecte precum "Cardul de Bucureşti" ­ grupare a serviciilor de transport şi a accesului la diverse obiective de interes cultural. Cardul va fi realizat în parteneriat cu RATB, Metrorex, muzee. Printre proiectele asociaţiei se numără "Magazin de Bucureşti" ­ revistă şi site bilingve prin care sunt asigurate cazarea, transportul şi divertismentul turiştilor, "Ghizi de Bucureşti" ­ proiect de lobby pentru introducerea în COR a acestei meserii, "Codul de bune practici în turism", "Să ne cunoaştem Capitala" ­ program adresat elevilor din provincie, "Turism de refacere şi tratament".

La târgul de turism găsim vacanţe ieftine

 

Agenţiile de turism româneşti şi străine care participă la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României oferă vacanţe dedicate Sărbătorilor de iarnă în zone montane şi pachete turistice în destinaţii exotice, la preţuri promoţionale.



Danubius Health Spa Resort Sovata oferă un sejur la preţul de 2.000 lei pentru o persoană, pachetul cuprinzând şase nopţi de cazare cu pensiune completă, masă festivă de Revelion, Balul Noului An, acces nelimitat la bazinele cu apă dulce şi sărată ale hotelului, jacuzzi, saună, acces liber la sala de fitness, halate de baie, taxă balneară, taxa de organizare şi TVA.

Grupul Danubius Hotels oferă un pachet de cinci nopţi pentru wellness şi tratament preventiv la Sovata, cu demipensiune, acces la bazinul de apă sărată, piscină, sauna, jacuzzi, sala fitness, consultaţie medicală şi 5 proceduri de tratament, la un tarif de 790 lei. Suplimentul single este de 200 lei.

În Vatra Dornei, un sejur de Crăciun 2010, în perioada 23-28 decembrie 2010, la un hotel de două stele, cazarea şi micul dejun, costă 40 lei pentru o persoană/pe zi, cina festivă 50 lei/persoană, masa solicitată ­ 50 lei/persoană pe zi. Un pachet de trei zile de Revelion la un hotel de două stele costă 700 lei pentru o persoană şi include cazare, masă, cina festivă Revelion şi cina festivă Carnaval.

Christian Tour oferă o vacanţă în insula Cipru, de la un preţ de 195 euro, care include zborul dus-întors, cazare 7 zile în hotel de trei stele, demipensiune, 2 excursii opţionale, program de divertisment în timpul zilei, asigurarea medicală de călătorie.

J'Info Tours oferă pachete turistice de Revelion în Dubai, în perioada 27 decembrie 2010-4 ianuarie 2011, la un hotel de trei stele, preţ de 659 euro pentru persoană în cameră dublă. Suplimentul în cameră single costă 219 euro, suplimentul cina de Revelion în deşert ­ 129 euro.

Pentru un Revelion în Insulele Canare, cu Costa Adeje, la un hotel de trei stele, tariful pentru o persoană în cameră dublă, pentru şapte nopţi, este de 699 euro. Suplimentul în cameră dublă are preţul de 129 euro, iar cina de Revelion (opţional) este de 69 euro pentru un adult şi 45 de euro pentru un copil.

Transilvania Travel oferă sejururi pornind de la 385 euro pentru patru nopţi la Praga, 425 euro pentru patru noţi la Roma, 499 euro pentru cinci nopţi la Madrid, 595 euro pentru cinci nopţi la Paris, 1.285 euro pentru şapte nopţi la Hong Kong.

Agenţia de turism Kusadasi oferă pachete turistice de Revelion în Antalia, la preţuri cuprinse între 399 euro şi 809 euro, pentru patru nopţi de cazare, la hoteluri de cinci stele, fără cine de Revelion şi taxe de aeroport incluse. De asemenea, oferă sejururi de Revelion în Bulgaria, la hoteluri de patru şi cinci stele, la preţuri cuprinse între 240 euro şi 364 euro.

Sky Pass oferă sejururi la pârtiile de schi din Austria la preţuri cuprinse între 175 euro pentru persoană pentru un sejur de 7 nopţi, la un hotel de două stele, cu mic dejun şi peste 1.000 euro, la hoteluri de patru stele, cu demipensiune.

Karpaten Turism oferă pachete de Revelion în Austria, la schi, la preţuri cuprinse între 375 euro de persoană, pentru şase nopţi, la hotel de trei stele, 489 euro de persoană în cameră dublă, la hotel de patru stele. Pachetele de Revelion la Viena sunt cuprinse între 189 euro de persoană pentru trei zile, cu transport individual şi 385 euro de persoană pentru un sejur de şase zile, fără cina de Revelion, asigurare medicală, excursii opţionale, intrări la obiectivele turistice.

Aflat la cea de a XXIV-a ediţie, Târgul de Turism al României se desfăşoară în perioada 21-24 octombrie 2010, la Centrul Expoziţional Romexpo. TTR reuneşte peste 140 de firme din 15 ţări, autorităţi publice, asociaţii patronale şi profesionale din domeniu, turoperatori, agenţii de turism, hoteluri şi pensiuni.

×
Subiecte în articol: economic