x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atanasiu: “Cine poluează plăteşte”

Atanasiu: “Cine poluează plăteşte”

18 Feb 2008   •   00:00

Noua formă a taxei de înmatriculare va urma principiul “cine poluează plăteşte mai mult”, potrivit lui Teodor Atanasiu, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului



Noua formă a taxei de înmatriculare va urma principiul “cine poluează plăteşte mai mult”, potrivit lui Teodor Atanasiu, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.
El a mai spus că la calcularea noii formule se va ţine seama de principii ecologice. Aceasta va fi gata, pentru ca de la 1 iunie să intre în vigoare.
Pe de altă parte, preşedintele AVAS a mai precizat că taxa e necesară pentru dezvoltarea infrastructurii României. “Să ştiţi că putem să luăm şi această decizie: românii să nu mai plătească nici un fel de taxă şi impozit şi să trăiască după ce pică de sus. Fără bani publici nu poţi să faci infrastructură, nu poţi să faci învăţământ, nu poţi să faci sănătate, nu poţi să faci nimic”,  a mai spus Atanasiu.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat joi seara că proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru taxa auto se va modifica, astfel încât să se permită corelarea cu emisiile de bioxid de carbon.

×
Subiecte în articol: economic