x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atenție la fraudele online. O bancă atrage atenția clienților: "Puteţi rămâne fără bani în conturi"

Atenție la fraudele online. O bancă atrage atenția clienților: "Puteţi rămâne fără bani în conturi"

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   14:45
Atenție la fraudele online. O bancă atrage atenția clienților: "Puteţi rămâne fără bani în conturi"

O bancă din România își avertizează clienții asupra unei noi metode de înșelăciune online.

Una dintre instituțiile financiare din România cu cel mai mare portofoliu de clienți a lansat un mesaj de avertizare cu privire la o înșelătorie care ne poate lăsa fără banii în conturi. Hackerii profită de cumpărăturile de sărbători pentru a ne lăsa fără bani în conturi, potrivit antena3CNN.

CEC Bank atrag atenția că hoții trimit mesaje din partea instituției și recomandă clienților să nu acceseze niciun link sau să deschidă documente care nu par a fi oficiale și sigure.

"Frauda online sau actul de tip phishing este o modalitate de păcălire a victimelor cu scopul de confirmare/colectare de date sau de a obține bani ilegal. Este important să fii vigilent deoarece poți primi aceste mesaje prin diverse canale, de la e-mail, SMS, rețele sociale, apeluri telefonice de la persoane care pretind a fi angajați ai băncii sau intermediari din partea băncii sau a altor instituții renumite etc.

Nu da curs mesajelor suspecte, indiferent de forma sub care le primești. Vezi mai jos detalii la care să fii atent pentru a te feri de capcane. Îți reamintim că banca nu te va contacta niciodată pentru a-ți cere să confirmi useri și parole. În schimb, îți vom cere date personale pentru a-ți confirma identitatea atunci când ne contactezi tu.

  • Verifică expeditorul - vei descoperi că adresele de email doar seamănă și nu sunt cele oficiale. Fii atent la greșeli de redactare frecvente în cazul phishing-ului
  • Evită să accesezi link-uri sau atașamente din e-mail-uri suspecte. Folosește o soluție de securitate (antivirus) actualizată
  • Nu transmite nimănui datele cardurilor tale: număr card, CVV, PIN, useri și parole. Nu confirma tranzacții cu cardul pe care nu le-ai inițiat tu", recomandă instituția bancară.

×
Subiecte în articol: frauda online cec bank bani