x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Nokia duce la Dej

Autostrada Nokia duce la Dej

de Jurnalul National    |    08 Feb 2008   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va comanda un studiu de fezabilitate pentru prelungirea autostrăzii ce face legătura între municipiul Cluj-Napoca şi localitatea Jucu, cunoscută sub denumirea de Autostrada Nokia.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va comanda un studiu de fezabilitate pentru prelungirea autostrăzii ce face legătura între municipiul Cluj-Napoca şi localitatea Jucu, cunoscută sub denumirea de Autostrada Nokia. Astfel, autoritatea vrea să prelungească autostrada până la Dej, unde grupul german Kolbenschmidtse va produce blocuri motoare pentru modelele Porsche, Jaguar şi Mercedes. Prelungirea se face la solicitarea primarului din municipiul Dej, care a cerut acest lucru încă de anul trecut. “Eu sunt aproape convins că acest lucru se va face pentru că Dejul devine din ce în ce mai puternic din punct de vedere industrial şi interesul investitorilor este destul de mare, aşadar, 30 de kilometri nu înseamnă mare lucru”, a spus Ioan Ungur, primarul din Dej.

 

Tronsonul Cluj ­ Jucu va avea o lungime de 40 de kilometri, iar porţiunea Jucu-Dej va totaliza 35 de kilometri. Autostrada va asigura legătura între Autostrada Transilvania, municipiul Cluj-Napoca, localitatea Jucu, unde se află fabrica de telefoane mobile a grupului finlandez Nokia, şi parcul industrial din Dej.
În luna octombrie a anului trecut, Mihai Grecu, directorul CNADNR, a anunţat că lucrările de construcţie a autostrăzii Cluj-Jucu, proiect în valoare de 495 de milioane de euro, ar putea începe în 2008.




×
Subiecte în articol: economic