Azi e ziua Muzeului Antipa
În urmă cu 186 de ani, la 3 noiembrie 1834, a fost expusă prima colecție de istorie naturală în cadrul „Museului Național din Bucuresci”, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica (ministru al „Afacerilor Dinlăuntru”). El a donat colecţii importante, incluzând minerale, fosile, moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi monede vechi și opere de artă.
Instituția avea să devină „Muzeul Național de Istorie Naturală”, iar din 1933 - să primească și numele Grigore Antipa, cel care a construit sediul actual.
Cele mai importante donaţii au fost primite de la dr. Hilarie Mitrea, în perioada în care era director profesorul Gregoriu Ştefănescu (1867-1893). Acestuia din urmă i se datorează şi descoperirea celei mai importante piese din colecţiile muzeului, scheletul de Deinotherium gigantissimum. Ulterior, prin eforturi susţinute, Grigore Antipa a îmbogăţit substanţial colecţiile instituţiei cu piese valoroase din toate colţurile lumii. Tot lui Grigore Antipa i se datorează şi realizarea în Bucureşti a primelor diorame biogeografice, model extins apoi la marile muzee ale lumii.
Exponate din toate colțurile lumii
În prezent, patrimoniul ştiinţific al muzeului este format din peste două milioane de piese. Acestea provin din România şi din diverse zone geografice, de la ecuator la regiunile polare, colectate de la suprafaţa apei şi până la mai mult de 6.000 de metri adâncime.
Muzeul deține 4.348 de bunuri de importanță științifică de o valoare excepţională, reprezentative la nivel internaţional, clasate în categoria juridică Tezaur

Ştiri din .ro
Avioanele Boeing 737 MAX, implicate în două catastrofe aeriene, vor putea zbura din nou în Europa
Riscurile pentru companiile românești în 2021. Ce state nu sunt afectate de pandemie
87% dintre firme au decis creșterea salariului minim de la 1 ianuarie
Ce investiții au preferat românii în 2020
European Food&Drink păşeşte în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de Euro

Declin sever al vânzărilor auto. Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu peste 21% în 2020
Creșterea economică va fi mai lentă decât s-a estimat anul trecut
Afacerile din comerț au înflorit
OMV Petrom înfige două sonde în Marea Neagră
Meseria momentului: consultant în informații pentru afaceri

Oferta Clujului, cu 30% mai scumpă decât cea a Bucureştiului
Vești excelente pentru afaceriști: Ministerele Investițiilor și Finanțelor anunță deblocarea măsurilor pentru IMM
Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă. A ajuns la 1,59% pe an
Nouă investiție OMV Petrom în Marea Neagră
A dispărut miliardul pentru salvarea Turismului. Scandalul poate ajunge la DNA
