x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca lui Trump somata sa prezinte informatii in ancheta rusa!

Banca lui Trump somata sa prezinte informatii in ancheta rusa!

06 Dec 2017   •   11:26
Banca lui Trump somata sa prezinte informatii in ancheta rusa!

Procurorul special care conduce ancheta privind amestecul Rusiei in prezidentialele americane din 2016, a cerut documente financiare din partea Deutsche Bank, banca lui Donald Trump, scrie agentia France Presse, citand doua surse aproapiate dosarului. Casa Alba a dezmintit insa informatia potrivit careia presedintele ar face obiectul unui asemenea demers.

 

Deutsche Bank a fost somata sa furnieze documente privind relatia de afaceri cu imperiul familiei lui Donald Trump, a asigurat unul dintre interlocutorii agentiei franceze. "Informatia conform careia procurorul special, Robert Mueller, ar fi solicitat documente financiare legate de presedinte sunt total false", a venit replica purtatorului de cuvant al executivului american, Sarah Sanders. "Nu a fost formulata nici o cerere, am verificat acest lucru cu banca", a adaugat oficialul de la Casa Alba. 

Se pare insa ca solicitarea, anuntata anterior de Bloomberg News, cotidianul german Handelsblatt si de Wall Street Journal, a fost lansata cu mai multe saptamani in urma si vizeaza legaturile dintre institutia bancara si Trump.In orice caz, asa sustin sursele AFP.

"Deutsche Bank ia in serios obligatiunile sale legale si este va coopera cu organele care ancheteaza oficial aceasta afacere", a declarat, in acest context, un purtator de cuvant al companiei. Potrivit documentelor publice, Deutsche Bank a imprumutat cu peste 300 de milioane de dolari diferite entitati afiliate la imperiul imobiliar al lui Donald Trump - condus acum de cei doi fii mai mari ai presedintelui american. A fost una dintre marile banci de pe Wall Street care facea afaceri cu Trump inainte de alegerea acestuia la Casa Alba.

Una dintre sursele AFP a mentionat ca, dupa toate probabilitatile, informatiile cerute se refera la Paul Manafort, fost director de campanie a liderului american, inculpat, la 30 octombrie, in cadrul investigatiilor lui Mueller privind ingerinta rusa.

 

×