x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banii, o grijă mai mare decât sănătatea

Banii, o grijă mai mare decât sănătatea

24 Mar 2020   •   19:30
Banii, o grijă mai mare decât sănătatea

În noile condiții de pandemie, aproape jumătate (46%) dintre români se declară îngrijorați mai mult de starea lor financiară decât de sănătatea lor (40%), arată rezultatele unui sondaj publicat ieri de compania de cercetare Unlock. Potrivit sondajului, 70% dintre români spun că viața lor s-a schimbat total sau parțial și principalele lor griji țin de finanțele personale, de sănătate și de sănătatea mentală (28%).

 

Unde ies din casă

 

Opt din 10 respondenți au declarat, în cadrul sondajului, că au ieșit mai rar din casă în ultima săptămână. Iar atunci când au ieșit, 41% au fost la farmacie, 35% la supermarket, 28% la bancă și 23% la biserică.

„Prioritate pe lista de cumpărături au avut-o produsele dezinfectante (43%), produsele de curățenie și îngrijire a casei (28%), legumele și fructele proaspete (24%), produsele de îngrijire personală (21%) și conservele (20%). 50% dintre români spun că vor plăti mai des cu cardul, telefonul sau cu ceasul”, notează autorii studiului.

 

Ce fac stând acasă

 

Forțați să petreacă mai mult timp în casă, românii au apelat la vizionarea de filme (62%), la ascultat muzică (62%), la jocuri online (59%) și la reciclat deșeuri (47%). În ceea ce privește modul în care se informează despre situația din țară, 85% aleg televizorul și 60% presa online.

„Deși viața lor s-a schimbat în ultima perioadă foarte mult, românii speră ca după ce trece criza să revină la vechiul lor stil de viață”, mai arată studiul citat. (Dan Străuț)

 

Partea pozitivă a studiului a venit atunci când am vorbit despre calitatea interacțiunii umane, și aici 51% cred că va crește calitatea relațiilor în familie.
Adina Vlad, ManagingPartnerUnlockResearch

×