x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băsescu: Creştere economică între 1,7% şI 2,7% în 2012, buget construit pe un deficit de 1,9%

Băsescu: Creştere economică între 1,7% şI 2,7% în 2012, buget construit pe un deficit de 1,9%

de Daniel Ionaşcu    |    03 Noi 2011   •   17:59
Băsescu: Creştere economică între 1,7% şI 2,7% în 2012, buget construit pe un deficit de 1,9%

Romania va avea anul viitor o crestere economica estimata intre 1,7% sI 2,7%, a anuntat presedintele Traian Basescu, dupa consultarile cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) sI Bancii Mondiale (BM).

“Astea sunt vremurile, nimeni nu poate avea predictii pe cifre exacte. (…) Am convenit o lejeritate a cifrelor', a declarat Basescu. Presedintele a identificat sectoarele energetic sI al sanatatii drept motoare de crestere economica pentru intreaga tara.

De asemenea, Basescu a anuntat ca si-ar dori un an agricol la fel de bun ca cel din acest an. “Sper ca Romania va avea o crestere mai mare decat media Uniunii Europene', a mai completat el.

Basescu a mai afirmat ca bugetul pe anul viitor va fi construit pe un deficit de 1,9%, considerat prudent, dar care poate fi extins pana la 2,5% pe cash daca situatia va evolua in acest sens. |n privinta pensiilor sI salariilor, Basescu a spus ca cheltuielile cu acestea nu se vor reduce.
“Avem toate centurile puse', a conchis Basescu.

Presedintele a mai adresat o rugaminte reprezentantilor Comisiei Europene astfel incat DG Competition sa analizeze cat mai repede contractele de electricitate ale Hidroelectrica. “Sunt convins ca Alro si Sidex nu beneficiaza de ajutor de stat, dar cred ca firme cu un birou sI un telefon au contracte consistente, care vor fi anulate sI platite daune daca vor fi considerate ajutor de stat', a declarat Basescu.

×
Subiecte în articol: FMI traian basescu crestere economica