x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bechtel primeşte 50 de milioane de euro, anual, bani de buzunar

Bechtel primeşte 50 de milioane de euro, anual, bani de buzunar

11 Noi 2009   •   00:00

Compania americană Bechtel a încasat circa 800 de milioane de euro de la bugetul statului în cinci ani de derulare a contractului şi a reuşit performanţa de nu a deschide pentru circulaţie nici măcar un kilometru de şosea. Agenţia de Investigaţii Media a pus mâna pe contractul încheiat de autorităţile române cu firma americahă Bechtel.


BECHTEL SE MIŞCĂ ÎNCET

Dacă mai are cineva vreo îndoială că Bechtel este altceva decât un asasin economic pentru România, în afara FMI şi a Băncii Mondiale, să citească cu atenţie cele ce urmează.

Însuşi Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat de nenumarate ori ca Bechtel este cea mai mare pacoste pentru România, dar contractul încheiat cu ei nu se poate renegocia: "România are numai obligaţii, în vreme ce Bechtel are numai drepturi".  Bechtel tărăgănează un contract negociat şi încheiat în 19 decembrie 2003 şi cu termen de finalizare 2012, prelungindu-l după bunul plac până în 2020.

Ceea ce trebuia să ne coste 2,3 miliarde de euro va ajunge să ne coste peste 8 miliarde de euro. De ce? Pentru că aşa vrea Bechtel!
Şi cei care au negociat contractul criminal pentru care poporul român trebuie să plătească ani de zile. Bechtel nu a nenorocit numai România, ci şi ţări din America de Sud, iar recent, sub umbrela USAID participă la "reconstrucţia Irakului'.  

Potrivit contractului încheiat cu Bechtel, România se obligă să acorde 50 de milioane de euro pe an companiei ca fond de protocol, pentru care nu trebuie să dea nicio socoteală.  Acestea fiind condiţiile, asasinul nostru economic e interesat să tărăgăneze lucrările. Exact aici sunt şi banii de şpagă. Pe care îi încasează lunar cine vrea Bechtel.
Citiţi aici contractul Bechtel - format pdf

×
Subiecte în articol: economic