x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Benzina s-a ieftinit cu până la şapte bani pe litru

Benzina s-a ieftinit cu până la şapte bani pe litru

29 Oct 2011   •   07:44

Dupa ce Petrom a redus pretul benzinei, a venit randul celor de la Rompetrol sa faca acelasi lucru. Pretul motorinei a ramas insa neschimbat, exact asa cum au facut si cei de la Petrom.

Astfel, un litru din cea mai ieftina benzina de la Rompetrol s-a ieftinit cu 7 bani, de la 5,56 de lei, la 5,49 de lei, in timp ce ALTO 101 a ajuns la 6,14 lei, de la 6,21 lei. Daca o raportam la modificarile de un ban sau doi de pana acum, reducerea de acum poate fi considerata substantiala, mai ales in conditiile in care unele sortimente au trecut sub pragul de 6 lei.

Acelasi lucru il fac si rusii de la Lukoil, care au dus benzina EUROLUK 95 la pretul de 5,45 de lei de la 5,51 de lei, iar pe cea ECTO 98 de la 6,01 lei la 5,95. Motorina a ramas la fel si la Lukoil.

La doar cateva zile dupa ce a operat majorari de preturi de pana la 12 bani la toate sortimenetele de carburanti, cea mai mare companie petroliera din Romania a decis sa mai adauge doi bani la pretul motorinei.

Acum, Petrom a decis o alta modificare de pret nefavorabila celor cu motoare diesel: benzina s-a ieftinit cu 6 bani, insa pretul motorinei a ramas la fel. Astfel, cel mai ieftin sortiment de benzina costa acum 5,3 lei, in scadere de la 5,36 lei.

×