x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Berceanu: Pasajul Băneasa costă mult

Berceanu: Pasajul Băneasa costă mult

de Elena Stan    |    19 Sep 2009   •   00:00

Proiectul tehnic al Pasajului Băneasa, realizat de firma Search Corporations, este "mult prea complicat şi costisitor", o altă soluţie tehnică putând fi cu până la 30% mai ieftină. Declaraţia halucinantă aparţine ministrului Transporturilor Radu Berceanu.



"Proiectantul a ales să foreze coloanele de la pereţii pasajului, iar apoi să-i cureţe, să dea găuri pentru a pune fier beton şi din nou să toarne foarte mult beton. Numai noi facem soluţii din 1975", a spus Radu Berceanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, la o vizită la pasaj efectuată împreună cu premierul Emil Boc. Berceanu a spus că o soluţie mai ieftină ar fi fost dacă s-ar fi realizat pereţi falşi şi dacă s-ar fi săpat canale care să preia apele pluviale.

"Nu vreau să dau soluţii acum, dar e cazul să trecem de proiectarea care se făcea în anii '80", a spus Berceanu. Lucrările la Pasajul Băneasa au început în 2007, unul dintre principalii susţinători ai proiectului fiind chiar Radu Berceanu. Proiectul este finalizat în proporţie de 75% şi pasajul ar putea fi inaugurat la 1 Decembrie.

BOC VREA SĂ INAUGUREZE LUCRAREA

Premierul Emil Boc a spus că vrea ca la expirarea termenului de finalizare a lucrării, respectiv 1 Decembrie, să inaugureze lucrarea după ce cântă imnul naţional.

Oficialul a arătat că, din nefericire, resursele financiare existente nu pot acoperi necesarul lucrărilor de infrastructură, dar că Guvernul va încerca să finanţeze cât mai multe astfel de proiecte. "Ne vom uita cât avem în pungă şi vom încerca să acoperim cât mai multe proiecte", a spus Boc. Premierul este de părere că investitorii străini nu sunt speriaţi de lipsa infrastructurii de la noi din ţară. "Nu cred că infrastructura a îndepărtat investitorii, datorită cotei unice care reprezintă un stimulent important şi la care se va adăuga şi scutirea de impozit pentru profitul reinvestit", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: economic