x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Indicele BET creşte cu 0,3% joi şi aduce Bursa de Valori Bucureşti la un nou maxim istoric

Indicele BET creşte cu 0,3% joi şi aduce Bursa de Valori Bucureşti la un nou maxim istoric

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   20:50
Indicele BET creşte cu 0,3% joi şi aduce Bursa de Valori Bucureşti la un nou maxim istoric

Bursa de la Bucureşti a crescut joi, cu 0,32% prin indicele principal BET, care a stabilit astfel un nou record de 15.732,5 puncte, după două zile consecutive în care a marcat maxime istorice, conform BVB, citat de Ziarul Financiar.

Cu dinamica de astăzi, BET ajunge la un plus de 2,35% în 2024. Toţi indicii de la BVB sunt „pe verde” anul acesta, mai puţin BET-FI, care conţine Fondul Proprietatea şi cele cinci societăţi de investiţii financiare (fostele SIF-uri), pe minus cu 0,5%.

Astăzi, toţi indicii au crescut, de la 0,1% pe BET-NG, unde sunt incluse societăţile din energie/utilităţi, la 0,8% în cazul BETAeRO, indice consultativ pentru pepiniera segmentului principal.

De remarcat din indicele de referinţă dinamicile afişate de TeraPlast (plus 5,7%), Transport Trade Services (1,8%), Nuclearelectrica (1,2%), Purcari (1,1%) şi BRD – Groupe Société Générale (1%). La polul opus se situează Sphera Franchise Group (-0,4%), Electrica (0,3%) şi OMV Petrom (0,3%).

Lichiditatea segmentului de acţiuni – Piaţa Principală şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare – a însumat 39,4 milioane de lei, cu 19% sub nivelul şedinţei precedente. Media zilnică din 2024 este de 52,7 milioane.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bet bvb