x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bilete mai scumpe, filme mai slabe

Bilete mai scumpe, filme mai slabe

06 Apr 2005   •   00:00

Biletele de cinema s-ar putea scumpi cu pana la 19%, filmele pe care le vor aduce distribuitorii de film vor fi mai putine si mai ieftine, iar pirateria, ajunsa acum in Romania la 60%, va fi mai mare.

  • de EUGENIA MIHALCEA
  • EFECT. Introducerea cotei de TVA de 19% la biletele de cinema va duce la scaderea numarului de spectatori
    Unii dintre cei mai importanti distribuitori de film din Romania au protestat ieri fata de introducerea unei cote de TVA de 19% la biletele de cinema, prin recenta modificare a Codului Fiscal de catre Guvern. InterComFilm, Ro Image, Glob Com, New Films si Independenta, reunite in Asociatia Distribuitorilor de Film din Romania (ADFR), cu care sunt solidari si alti distribuitori de film si o serie de proprietari de cinematografe, considera ca adaugarea unei cote de 19% la taxele si impozitele de 12% deja existente va afecta grav industria de film. "Suntem campioni cu o taxare a biletelor de cinema, care a ajuns la 31%, fata de Ungaria, cu 12%, sau Croatia, cu 0%", spune Oana Stoenescu, vicepresedinte ADFR.

    PERICOL. Distribuitorii spun ca este posibil ca unele sali de cinema sa se inchida si mai mult ca sigur numarul spectatorilor va scadea si mai mult. Anul trecut, numai circa 3,6 milioane de romani au mers la cinema.

    ×
    Subiecte în articol: economic