x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bill Gates nu mai e primul

Bill Gates nu mai e primul

06 Apr 2004   •   00:00

Bill Gates, fondatorul Microsoft, declarat cea mai bogata persoana de pe aceasta planeta timp de zece ani consecutiv in topul alcatuit de revista Forbes, a fost detronat. Ingvar Kamprad, fondatorul companiei suedeze Ikea, a devenit cel mai bogat om din lume, ca urmare a deprecierii dolarului fata de alte monede, potrivit postului public de televiziune suedez, citat de Mediafax.

Canalul TV citeaza saptamanalul local Veckans Affarer, care informeaza ca averea personala a lui Kamprad se ridica la 53 de miliarde de dolari, cu sase miliarde mai mult decat Gates. Potrivit ultimei editii a topului Forbes, Bill Gates are o avere de 47 de miliarde de dolari.

Kamprad, in varsta de 77 de ani, locuieste in Elvetia si a renuntat de mult sa se mai implice in activitatea de zi cu zi a grupului Ikea, unul dintre cei mai importanti distribuitori de mobila din lume. El a pastrat insa controlul asupra companiei care este prezenta in peste 30 de state si numara mai mult de 180 de centre de distributie. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: economic