x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Blue Air a evitat insolvenţa

Blue Air a evitat insolvenţa

08 Oct 2010   •   00:00

Compania aeriană low-cost Blue Air a evitat insolvenţa prin achitarea datoriilor către companiile care au cerut în instanţă recuperarea datoriilor, potrivit unui comunicat Blue Air.



"O potenţială decizie a Tribunalului Bucureşti în sensul deschiderii unei proceduri de insolvenţă asupra companiei noastre ne-ar surprinde în mod neplăcut şi am considera-o drept încălcare a drepturilor comerciale de care ar trebui să ne bucurăm, întrucât în momentul de faţă noi nu avem nici o datorie faţă de cei doi aşa-zişi creditori din dosarele de insolvenţă", a spus preşedintele executiv al Blue Air, Sherif Ussama, potrivit Agerpres.

Referitor la dosarul 13886/3/2010, în care Carpatair şi Service Excellence Solutions au cerut insolvenţa Blue Air Transport Aerian, compania menţionează că s-a ajuns la o înţelegere de plată amiabilă şi s-au achitat la zi debitele restante, dovezile existând la dosar. În cazul Carpatair, s-a trimis o scrisoare de înaintare şi dovada aferentă plăţii făcute. Reprezentanţii Blue Air şi Service Excellence Solutions au ajuns de asemenea la o înţelegere amiabilă şi a fost efectuată plata. Blue Air este o companie de smart flying cu capital integral privat românesc şi operează zboruri către peste 50 de destinaţii din Europa, fiind transportatorul oficial al Poştei Române. De asemenea, începând cu 2010, Blue Air oferă bilete către destinaţii în afara Europei, în parteneriat cu Blue Panorama. În 2009, 1,71 milioane de pasageri au ales să zboare cu Blue Air, înregistrându-se o creştere de 54 la sută faţă de 2008. Compania estimează pentru 2010 o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 40 la sută faţă de 2009. Zborurile Blue Air sunt deservite de patru aparate de zbor SAAB 340 şi 11 aeronave de tip Boeing.

Grupul de firme Blue Air, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, are 2.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 500 milioane euro în 2009. Din Grup fac parte firme precum Blue Air, operator aerian, Romstrade - companie de construcţii, La Moşie - brand destinat agriculturii, dar şi lanţul de restaurante Self.

×
Subiecte în articol: economic