x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boagiu vrea ca 90% din amenzile RAR şi ARR să meargă la întreţinerea drumurilor şi doar 10% la buget

Boagiu vrea ca 90% din amenzile RAR şi ARR să meargă la întreţinerea drumurilor şi doar 10% la buget

14 Oct 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea ca 10% din cuantumul amenzilor aplicate de Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Registrul Auto Român (RAR) să fie distribuit către bugetul de stat şi 90% către întreţinerea drumurilor, în prezent întreaga sumă fiind vărsată la bugetul statului.
"Avem în lucru, în prezent, un proiect prin care vrem că 10% din amenzile date de ARR şi RAR să se ducă la stat şi restul de 90% să meargă la Compania de Drumuri pentru întreţinerea şoselelor", a declarat joi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu la o întâlnire cu jurnaliştii.
Cuantumul amenzilor aplicate de ARR în acest an este de 51,05 milioane de lei, în timp ce anul trecut nivelul a fost de 49,74 milioane de lei.
În cadrul controalelor tehnice în trafic efectuate împreună cu Poliţia Rutieră, RAR nu este abilitat să aplice sancţiuni contravenţionale, însă a emis în prima jumătate a anului, prin Departamentul de Supraveghere a Pieţei Auto, amenzi de 521.000 lei.
Inspectorii RAR au depistat în primul semestru aproximativ 9.000 de vehicule de peste 3,5 tone cu defecţiuni tehnice.

×
Subiecte în articol: economic