x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc a anunţat miniştrii că a convenit cu FMI ca banii pe investiţii să fie alocaţi în semestrul I

Boc a anunţat miniştrii că a convenit cu FMI ca banii pe investiţii să fie alocaţi în semestrul I

03 Noi 2010   •   00:00

Guvernul a convenit cu finanţatorii externi ca fondurile pentru investiţii să fie alocate cu prioritate în primul semestru, în vederea unei utilizări eficiente.

Premierul Emil Boc a informat miniştrii care gestionează banii europeni în reuniunea comitetului pentru fonduri comunitare.
El a cerut acestora să prezinte o listă de proiecte europene care pot fi finanţate în primele şase luni ale anului 2011, în vederea asigurării cu prioritate a cofinanţărilor în bugetul pentru 2011, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Mediafax.

Datele analizate în cadrul reuniunii relevă că, din 2007 şi până la 29 octombrie 2010, în cadrul celor şapte programe operaţionale sectoriale au fost depuse 22.890 proiecte, din care au fost aprobate 5.983, iar pentru 4.318 proiecte au fost semnate deja contractele sau deciziile de finanţare.
Tot pe ansamblul celor şapte programe, plăţile efectuate până la aceeaşi dată către beneficiari însumează peste 5,8 miliarde lei.

×
Subiecte în articol: economic