x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Buget multianual

Buget multianual

de Jurnalul National    |    21 Noi 2007   •   00:00

PSD va vota bugetul dacă Guvernul acceptă măcar o parte dintre amendamente sale. Liderii social-democraţi şi-au nuanţat ieri poziţia faţă de bugetul pe 2008, lăsănd de inţeles că nu urmăresc să obţină acceptarea tuturor amendamentelor PSD

Dezbatere


PSD va vota bugetul dacă Guvernul acceptă măcar o parte dintre amendamente sale. Liderii social-democraţi şi-au nuanţat ieri poziţia faţă de bugetul pe 2008, lăsănd de inţeles că nu urmăresc să obţină acceptarea tuturor amendamentelor PSD, ci să convingă actuala clasă politică de faptul că acum se impune o bugetare multianuală. "In această perioadă de dezbatere a bugetului ni s-a spus că cerem prea mult in plan social şi că solicitările noastre ar putea afecta, dacă ar fi aplicate, indicatorii macroeconomici. Noi niciodată nu am spus că ceea ce cerem, cerem pentru un an sau pentru anul 2008. Noi cerem pentru mai mulţi ani, cerem bugete multianuale", a declarat vicepreşedintele Constantin Niţă.

PSD vrea salariul minim de 640 de lei - fiind dispus să accepte şi o realizare treptată a acestui prag - , reducerea TVA pentru alimentele de bază la 5% - in două, trei etape, pănă in 2010, dacă nu e posibil altfel - şi majorarea la 25% a celei pentru produsele de lux. Alte amendamente vizează alocarea a 6% din PIB pentru invăţămănt - din care să se facă şi o majorare cu 50% a salariilor profesorilor - , pachete sociale pentru pensionari, tineri, familii şi pentru agricultori.

×
Subiecte în articol: economic