x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,15%

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,15%

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   20:12
Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,15%

Jurnal bursier, 19 octombrie 2023. Bursa de la Bucureşti, minus 0,15% joi. Fondul Proprietatea, scădere de 3%. Lichiditate de 96 mil. lei, jumătate tranzacţii cu acţiuni Banca Transilvania, anunță Ziarul Financiar

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,15% în şedinţa de tranzacţionare de joi prin prisma indicelui de referinţă BET, ducând creşterea din 2023 la 21,5%. Dinamica indicelui a fost determinată în principal de scăderea acţiunilor Fondul Proprietatea cu 3%, Transelectrica şi Electrica cu 1%.

Jumătate din prima ligă bursieră de la Bucureşti a fost pe minus, în timp ce două companii nu au avut nicio dinamică, iar restul de opt emitenţi au fost pe plus. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Transport Trade Services (0,9%), One United Properties (0,7%) şi BRD (0,6%), arată datele BVB.

Lichiditatea s-a ridicat la 96 mil. lei, cu 52 de milioane mai puţin decât media anului curent, dar peste media ultimelor săptămâni. Jumătate din tranzacţii au fost asigurate de Banca Transilvania, 41 mil. lei. Hidroelectrica a avut un rulaj de 21 mil. lei, iar Romgaz un rulaj de 11 mil. lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bursa scadere