x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

22 Oct 2004   •   00:00

22 OCTOMBRIE 2004
CRESTERE. Cifra de afaceri a companiei Procter& Gamble (P&G) Romania va ajunge in urmatorii cinci ani la 500 milioane dolari, daca economia tarii noastre va progresa in ritmul actual, a declarat Werner Geissler, presedintele P&G pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Asia. Compania a raportat, pentru anul fiscal 2003-2004, o cifra de afaceri de peste 150 milioane dolari, rata medie de crestere din ultimii ani fiind de 15% anual. "Romania are un potential important de a atrage mai multe investitii straine, de a fi baza de operare pentru mai multe companii in zona balcanica, de a deveni competitiva prin activitatea de export", a afirmat, la randul sau, directorul executiv al P&G la nivel mondial, Alan Lafley. In ultimii trei ani, compania si-a triplat in Romania capacitatea de productie, investitiile in fabrica de la Timisoara ridicandu-se la 35 milioane dolari din 1995 pana in prezent.

POTENTIAL. Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare din Romania va creste in acest an pana la 7,5 miliarde dolari, fata de 6,6 miliarde dolari in 2003, nivelul estimat pentru anul 2007 fiind de aproximativ 11 miliarde dolari. "Previziunile arata ca volumul tranzactiilor imobiliare are un potential de crestere de circa un miliard de dolari anual. Se estimeaza ca numarul de unitati locative tranzactionate pe piata va creste cu 30% in fiecare an", a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

INTERES. BorodChem, cel mai mare producator de PVC din Europa Centrala si de Est doreste sa achizitioneze companii concurente din Romania, Polonia si Cehia, anunta Puls Biznesu, cotidian de afaceri din Polonia. Potrivit publicatiei poloneze, compania romaneasca vizata este Oltchim SA. BorsodChem nu a dorit sa comenteze aceasta stire. Lászl" F. Kovács, CEO al companiei declara insa saptamana trecuta ca doreste sa dubleze capacitatea si sa creasca profitabilitatea in cativa ani cu scopul de a ramane independenti. Unul dintre criteriile avute in achizitia concurentilor este ca acestia sa se afle la o distanta mai mare de 600 de kilometri de fabrica detinuta de firma in Kazincbarcika, din nord-estul Ungariei. Distanta dintre Ramnicu-Valcea, acolo unde functioneaza Oltchim si Kazincbarcika este de 590 de kilometri. Compania ungureasca desfasoara un plan de investitii in valoare de 270 de milioane de euro ce are in vedere ca in 2005 aproape 75% din venituri sa nu fie afectate de ciclicitatea vanzarilor.

×
Subiecte în articol: economic dolari