x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Câciu: La finalul anului, puterea de cumpărare a românilor va crește cu 15%

Câciu: La finalul anului, puterea de cumpărare a românilor va crește cu 15%

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   23:30
Câciu: La finalul anului, puterea de cumpărare a românilor va crește cu 15%

La finalul acestui an, puterea de cumpărare a românilor va fi, în termeni reali, cu circa 15% mai mare decât la finalul anului 2023, spune Adrian Câciu.

„Așa cum am anunțat încă din anul 2022, anul 2024 va fi anul de crestere reală a puterii de cumpărare, după anul de compensare (2022) și anul 2023. Acest fapt nu se întâmplă din conjucturi sau coincidențe ci, printr-un mix de politici fiscal-bugetare care duc la creșterea veniturilor tuturor românilor corelat cu susținerea menținerii competitivității companiilor (stimuli economici direcți și indirecti prin scheme de sprijin, finanțări din fonduri europene, credite garantate de stat, facilități temporare adecvate etc.) și un ritm accelerat al investițiilor în infrastructură”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit acestuia, prognoza de primăvara a Comisiei Naționale de Prognoză a arătat o îmbunătățire a indicatorilor nominali ai Produsului Intern Brut de circa 28 miliarde lei față de prognoza anterioară, iar „anticipațiile de prognoză sunt pozitive pentru partea a doua a anului cu încă un plus de cca 20 miliarde lei (mare parte pe formare brută de capital fix)”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: caciu putere cumparare