x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cadou de criză - Mazăre va primi plajele

Cadou de criză - Mazăre va primi plajele

31 Ian 2009   •   00:00

Ministerele Turismului şi Mediului s-au pus de acord ca plajele să treacă din administrarea Apelor Române la autorităţile locale, deşi Uniunea Europeană (UE) a cerut ca plajele să aibă un singur administrator, Apele Române. Cerinţa UE a fost stabilită pentru a putea accesa fondurile structurale destinate reabilitării acestora.



Elena Udrea şi Nicolae Nemirschi, miniştrii de resort, s-au întâlnit ieri cu patronatele şi operatorii din turism în prezenţa lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Mazăre a explicat că, din 2005, suprafeţele de plajă au fost concesionate, iar firmele câştigătoare au subînchiriat la rândul lor cu încălcarea legislaţiei. Ulterior, unii dintre cei care au ajuns în posesia plajelor au ridicat baruri pe plaje, deşi nu erau trecute în Planul Urbanistic Zonal, iar Direcţia Apelor Dobrogea Litoral nu a demolat construcţiile.

Mazăre consideră că ar trebui să existe trei plaje comunale, două sau trei plaje pentru amatorii sporturilor de apă sau pentru volei, iar suprafaţa rămasă să fie împărţită hotelierilor.

Nicolae Nemirschi a găsit şi soluţia care să împace atât capra, cât şi varza, şi anume trecerea temporară în timpul sezonului estival în administrarea autorităţilor locale. El a precizat că acest compromis va mai trebui analizat de specialişti. Elena Udrea a spus şi ea că acum contractele de concesionare aflate în vigoare sunt încheiate pe mai mulţi ani şi e destul de dificil să fie reziliate, din moment ce au câştigat licitaţia.

×
Subiecte în articol: economic