x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Care sunt aspectele pe care să le iei în considerare când vrei să îți deschizi o afacere

Care sunt aspectele pe care să le iei în considerare când vrei să îți deschizi o afacere

14 Mar 2022   •   19:08
Care sunt aspectele pe care să le iei în considerare când vrei să îți deschizi o afacere

Atunci când ai de gând să pui pe picioare o afacere, deci să fii propriul tău șef, este necesar să iei în calcul toate riscurile aferente unui business, să ai un plan bine pus la punct și un buget suficient de mare, astfel încât să acopere toate cheltuielile și să îți asigure sustenabilitate. Așadar, dacă vrei să devii antreprenor, este indicat să ții cont de anumite aspecte, ca să te asiguri că afacerea ta se va dezvolta în mod corespunzător.

Planul de afaceri este vital

Inițial, este necesar să pui pe hârtie planul de afaceri, ca să ai imaginea de ansamblu asupra businessului tău. Mai precis, mai întâi stabilește-ți bugetul necesar ca să pui firma pe picioare. Gândește-te care este investiția minimă de care ai nevoie, apoi ia în considerare cheltuielile pe care o să le ai, mai ales pe cele neprevăzute. Ține cont de taxele, impozitele și salariile pe care trebuie să le plătești. Apoi, stabilește-ți domeniul de activitate, împreună cu serviciile și produsele pe care le vei oferi clienților. De asemenea, este necesar să ai o strategie de marketing corespunzătoare, astfel încât să îți faci loc pe piață. Pe de altă parte, trebuie să îți studiezi competitorii, ca să știi care sunt cele mai bune decizii pe care să le iei.

Echipamentele de care o să ai nevoie

În primul rând, trebuie să îți amplasezi un sediu, acesta fiind locul în care îți vei desfășura activitatea. În plus, în funcție de domeniul de activitate, vei avea nevoie de aparate specifice, accesorii, obiecte de mobilier, plus alte aspecte care țin de logistică. Pe de altă parte, o să fii nevoit să faci tot felul de drumuri, ca să transporți fie acele obiecte, materie primă ori să îți aduci angajații la sediu sau să îi conduci acasă, mai ales dacă sediul tău se află în afara orașului. Drept urmare, ca să nu depinzi de curieri sau de mijloacele de transport în comun, o să îți prindă bine unul dintre modele de autoturisme Mercedes Sprinter, cu ajutorul căruia poți transporta atât obiecte voluminoase, dar și persoane.

Apelează la serviciile unui contabil

Atunci când ai un business, este necesar să știi câți bani ies și câți intră lunar în firma ta. De aceea, apelează la serviciile unui contabil profesionist care să se ocupe de gestiune. Ia în considerare faptul că ești obligat să plătești către stat diverse taxe și impozite, fie pe profit, fie legate de salariile angajaților, plus contribuțiile cu privire la sănătate. Este necesar să respecți legea în vigoare. De asemenea, poți să contractezi și un avocat, ca să te ajute când vine vorba de obținerea de anumite documente, acte ori autorizații.

 

Acestea sunt doar câteva dintre detaliile pe care să le iei în considerare când vrei să îți deschizi un business. De asemenea, ca să te perfecționezi în acest domeniu, este necesar să mergi la cursuri de specializare și să participi la anumite traininguri pentru antreprenori, ca să înțelegi fenomenul cât mai bine, deci să eviți greșelile de începător. În plus, vei avea nevoie de angajați experimentați și competenți. Ca să îi atragi în cadrul firmei tale, trebuie să le oferi o serie de beneficii, plus un salariu peste nivelul pieței. Pe de altă parte, ca serviciile și produsele tale să ajungă la cât mai multe persoane, ai nevoie de o strategie de promovare corespunzătoare, mai ales în mediul online, cu precădere pe rețelele de socializare. Ține cont de faptul că trebuie să investești inteligent și să ai foarte multă răbdare, fiindcă rezultatele vor apărea în timp.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

×