x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cartier pentru angajaţii de lux ai statului

Cartier pentru angajaţii de lux ai statului

de Elena Stan    |    18 Mar 2011   •   13:44

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionele şi Turismului, în parteneriat cu Ministrul Apărării Naţionale, condus de Gabriel Oprea, şi Primăria Sectorului 5 vrea să construiască 10.000 de locuinţe în cartierul Ghencea din Bucureşti prin parteneriat public- privat.

Elena Udrea, mai nou, este şi consultant imobiliar. Udrea a scris azi pe pagina personală de Facebook că cele 10.000 de locuinţe care vor fi construite de către ANL în Ghencea ar trebui să ducă la scăderea preţului locuinţelor în Bucureşti. "Cele peste 10.000 de locuinţe care vor fi construite în următorii ani în eco-cartierul din Ghencea - cel mai mare proiect imobiliar din România - ar trebui să genereze scăderea preţurilor apartamentelor din Bucureşti", a apreciat Udrea.

Casele realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe vor fi construite pe un teren al armatei, în suprafaţă de 101 hectare. Din totalul suprafeţei, locuinţele se vor desfăşura pe o suprafaţă de circa 70%, parcurile vor avea o pondere de 15,5%, bazele sportive 8% şi infrastructura socială 1,4%.

Cea mai mare parte a unităţilor locative din cartierul Ghencea vor fi alocate armatei, respectiv 25%, urmând Ministerul Administraţiei şi Internelor cu 10%, SRI cu 5%, SIE, SPP şi STS cu câte 1,5%, Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu 1,5%, iar pentru Ministerul Justiţiei şi Parchetul General câte 2%.

"Astăzi suntem în ziua în care un milion de metri pătraţi de teren trec de la MApN către Primăria Sectorului 5 pentru a fi pus la dispoziţia unui mare proiect. Ne bazăm, pentru acest proiect, pe parteneriat public-privat", a declarat Elena Udrea, prezentă azi la inaugurarea proiectului, alături de Gabriel Oprea şi de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Udrea a spus că proiectul din Ghencea va fi primul eco-cartier care se va construi în România şi va fi bazat pe principiul energiei regenerabile.

"Domnul primar e un primar norocos. Să fii primar în Bucureşti, iar autoritatea pe care o conduci să deţină un teren de 100 de hectare înseamnă că eşti un primar norocos", a afirmat Udrea, potrivit Mediafax. Ea a spus că pe terenul respectiv va fi construit un parc sportiv şi poate o sală polivalentă.

Gabriel Oprea a spus că proiectele privind construcţia de locuinţe derulate în parteneriat cu MDRT vor acoperi 9.500 de unităţi din necesarul armatei, de 10.000 de locuinţe. "Până acum am semnat cu MDRT construcţia de locuinţe în 16 judeţe, pe terenuri care cumulează 430 hectare şi care au aparţinut armatei. MApN a primit din aceste proiecte un număr de 7.000 de locuinţe.Cu cele 2.500 de unităţi locative din cartierul din Ghence, armata va primi în total 9.500 de locuinţe, dintr-un necesar de 10.000 ", a spus Oprea.

Gabriel Oprea a spus că proiectul dezvoltat în Cartierul Ghencea va fi cel mai mare cartier construit în ultimii 20 de ani în România.

×