x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CCIR premiază performanţa

CCIR premiază performanţa

de Daniela Ivan    |    01 Dec 2007   •   00:00
CCIR premiază performanţa

Oameni de afaceri, preşedinţi ai camerelor de comerţ balcanice, ambasadori, artişti, oameni politici au fost prezenţi la decernarea "oscarurilor" economice. Camera de Comerţ a Romăniei a desemnat performerii economiei romăneşti joi la Romexpo.

Afaceri - 13 firme au primit trofeul de excelenţă


Oameni de afaceri, preşedinţi ai camerelor de comerţ balcanice, ambasadori, artişti, oameni politici au fost prezenţi la decernarea "oscarurilor" economice. Camera de Comerţ a Romăniei a desemnat performerii economiei romăneşti joi la Romexpo.

Companiile Alro Slatina, Romstal, Softwin, Romexpo, Raiffeisen, European Food&Drinks, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Societatea Germană pentru Cooperarea Tehnică au obţinut premii de excelenţă in afaceri.

Camelia Şucu, director general Class Mob, şi Georgiana Pogonaru, director general Romcolor, au primit aceeaşi distincţie, pentru Antreprenoriatul feminin de succes. Şi Ion Antonescu, preşedintele Marshal Turism, a luat răvnitul trofeu pentru că a investit in cultură, iar Iustin Paraschiv, patronul firmei Carmistin, a fost desemnat tănărul intreprinzător al anului. Lazszlo Borbely, ministrul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, a obţinut premiul de excelenţă pentru "politicianul care a incurajat dialogul intre mediul politic şi mediul de afaceri".

PREMIERa. Trofeele de excelenţă nu au mai ţinut cont in acest an doar de performanţele economice ale companiilor. Pănă acum, acestea erau acordate firmelor care ocupau locul unu pentru o perioadă de 3-5 ani, insă din acest an criteriile s-au imbunătăţit şi doar 13 firme au obţinut răvnitul trofeu. "Premiem succesul pe pieţele internaţionale, curajul de a incepe o afacere intr-o zonă defavorizată sau ambiţia de a dezvolta o franciză autohtonă", a declarat Dragoş Şeuleanu, preşedintele CCIR. El a mai precizat că tot premii pentru excelenţă vor lua şi companiile care au investit in cultură şi care au fost preocupate pentru responsabilitatea socială, deoarece acestea sunt atitudini care conferă valoare companiei şi consolidează viitorul business-ului.

TOP. Un număr de 1.569 de firme s-au clasat pe primele 10 locuri, la şase domenii diferite de activitate şi la diferite categorii de mărime. Deşi acestea reprezintă numai 0,27% din totalul firmelor din Romănia, realizează 27% din cifra de afaceri şi au creat locuri de muncă pentru 31% din salariaţii din toată ţara. Evenimentul de joi seară a reunit două maifestări tradiţionale ale CCIR, Topul naţional al firmelor şi Gala Excelenţei in Afaceri.

daniela.ivan@jurnalul.ro

Modele

"Cred cu tărie că este nevoie de modele in lumea afacerilor. Obiectivul nostru este să scoatem in evidenţă oameni care au viziune, oameni care au curajul să se dezvolte, oameni care cred in comunitatea in care trăiesc, care dovedesc responsabilitate socială"

Dragoş Şeuleanu preşedintele CCIR

×
Subiecte în articol: economic