x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CCIRB isi apara patrimoniul

CCIRB isi apara patrimoniul

14 Apr 2004   •   00:00

Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) va actiona urgent si pe toate caile legale, inclusiv cea juridica, pentru pastrarea patrimoniului, se arata intr-un comunicat al CCIRB, transmis redactiei.

In urma cu un an si jumatate, Guvernul a decis ca Registrul Comertului sa treaca de la CCIRB la Ministerul Justitiei. Insa, Registrul a ramas in aceleasi cladiri, foloseste aceleasi computere, care sunt cumparate din banii comunitatii de afaceri fara sa plateasca de mai bine de 17 luni nici o chirie, spre nemultumirea Colegiului de Conducere a CCIRB. Anca Alina Balaciu, directorul general al Registrului Comertului, spune ca nu datoreaza nici un ban Camerei de Comert. Balaciu spune ca Oficiul National al Registrului Comertului si CCIRB vor face o desocotire in urma careia se va imparti patrimoniul.

Banii pentru comunitatea de afaceri

Conducerea CCIRB a decis sa redirectioneze 60 de miliarde de lei din incasarile sale pentru sprijinirea comunitatii de afaceri.

Jumatate din acesti bani vor fi acordati sub forma de reduceri de tarife la targurile organizate de Romexpo, iar cealalta pentru promovarea imaginii sectoarelor competitive si performante ale economiei romanesti, pentru organizarea de cursuri pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, precum si pentru sprijinirea participarii firmelor romanesti la targuri peste hotare. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic