x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CE, cu ochii pe fabrica Nokia de la Jucu

CE, cu ochii pe fabrica Nokia de la Jucu

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00
CE, cu ochii pe fabrica Nokia de la Jucu
Sursa foto: Christian Silva/

Comisia Europeană (CE) a făcut un schimb de informaţii cu România pe tema Nokia, demers realizat în urma nemulţumirilor şi presiunilor Germaniei asupra experţilor euro­peni

Comisia Europeană (CE) a făcut un schimb de informaţii cu România pe tema Nokia, demers realizat în urma nemulţumirilor şi presiunilor Germaniei asupra experţilor euro­peni, au declarat surse comunitare, precizând că este vorba despre o procedură normală de informare. “Nu se pune problema unei acuzaţii în ceea ce priveşte acordarea unor ajutoare de stat ilegale ale părţii române către compania Nokia, în cazul de faţă fiind vorba doar despre un dialog firesc între cele două părţi, des­fă­şu­rat în cadrul procedurii normale de in­formare”, au precizat sursele ci­ta­te. Fabrica Nokia din comuna Ju­cu, judeţul Cluj, se află în Parcul In­dus­trial Tetarom 3, care a fost construit fără finanţare europeană, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regi­o­­nală Nord-Vest.

 

LEGE. “Din Fondul European pentru Dezvoltare Regională nu se pot acorda finanţări pentru reamplasarea unei fabrici sau instalaţii, iar programul operaţional pentru România interzice acest lucru în mod explicit”, a comuniat Themis Christophidou, membru al Cabinetului comisarului european pentru politică regională. “Nokia nu beneficiază de fonduri UE pentru transfe­rul producţiei de telefoane mobile de la fabrica din Bochum, Germania, în România”, declara, în ianuarie, Jose Manuel Durao Barroso, Preşedintele CE. În plus, oficialul a apreciat că orientarea producătorului finlandez către Europa de Est este corectă: “în măsura în care este posibil un transfer al producţiei din Finlanda către Germania, atunci trebuie să fie posibilă şi relocarea din Germania către România”.

×
Subiecte în articol: economic