x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce întreabă proprietarii de terase? Întrebări și răspunsuri despre pergole retractabile și alte soluții de amenajări pentru terase

Ce întreabă proprietarii de terase? Întrebări și răspunsuri despre pergole retractabile și alte soluții de amenajări pentru terase

21 Iun 2024   •   11:21
Ce întreabă proprietarii de terase? Întrebări și răspunsuri despre pergole retractabile și alte soluții de amenajări pentru terase

Amenajarea unei terase poate transforma un spațiu obișnuit într-o oază de relaxare și confort. Pentru a te ajuta să iei cele mai bune decizii, am discutat cu experții în domeniu și am adunat cele mai frecvente întrebări ale proprietarilor de terase, alături de răspunsurile detaliate oferite de specialiști. Iată informații esențiale despre pergole retractabile și alte soluții de amenajări pentru terase.

Spune-mi ceva ce nu știu despre pergole.

Expert: „Dacă îți poți imagina, pergolele noastre sunt construite cu materiale și elemente utilizate pentru asamblarea mașinilor de lux. Fabrica producătoare a fost selectată cu grijă pentru a ne asigura că sistemele finite sunt conform așteptărilor tale la capitolul calitate!”

 

Cum pot să folosesc terasa și pe timp de iarnă?

Expert: „Terasa este o oază de liniște și relaxare tot anul și un colț cald și confortabil iarna, dacă reușești să o adaptezi și sezonului rece. Acoperirea cu pergole cu acoperiș retractabil este un prim pas, iar o adiție extraordinară este să o închizi și cu sisteme de sticlă în lateral. Este nevoie să ții cont și de încălzirea terasei, iar la capitolul acesta avem o mulțime de recomandări, printre care se află și utilizarea de panouri radiante sau încălzitoare infraroșu.”

 

Ce preț are o pergolă retractabilă?

Expert: „Prețul unei pergole retractabile variază în funcție de fiecare solicitare în parte. Pornind de la dimensiunile aproximative ale terasei tale, nevoile tale și preferințele pe care le ai (culori sau texturi personalizate, sistem de iluminare sau senzori suplimentari), noi iți construim oferta de preț pentru pergola exact așa cum ți-o dorești. Poți solicita o ofertă de preț pentru pergola, dacă ești interesat/ă.”

 

Din ce e construită o pergolă retractabilă?

Expert: „O pergolă cu acoperiș retractabil este o soluție de acoperire a terasei foarte practică și rezistentă. Această construcție pentru terasă are structura de aluminiu extrudat vopsit în camp electrostatic și membrana PVC sau lamele de aluminiu pentru acoperiș. Acoperișul este motorizat și se retrage cu ajutorul unei telecomenzi, pentru că tu să poți folosi terasa atât acoperită cât și deschisă atunci când ai nevoie. Prin urmare, este o soluție practică, fiabilă și rezistentă care îți protejează terasa de vremea schimbătoare.”

Am nevoie de autorizație pentru pergolă?

Expert: „Dacă este vorba de o proprietate privată, de regulă nu. Pergolele retractabile sunt considerate construcții temporare, și nu se impune autorizare pentru a le construi decât în cazul zonelor cu clădiri istorice, pe domenii publice sau cu restricții specifice. În aceste cazuri, va trebui să te documentezi corespunzător și să soliciți sprijinul autorităților locale.”

 

Ce este o pergolă bioclimatică?

Expert: „O pergolă bioclimatică este o pergolă cu lamele de aluminiu cu o rezistență ridicată la zăpadă (susține peste 200 kg zăpadă/mp). Are o formă foarte elegantă și poate fi acoperișul de terasă perfect pentru clădirile cu un design arhitectural special. Lamelele de aluminiu se pot roti și retrage, pentru o umbrire completă sau parțială. Mai multe detalii se pot vedea pe pagina dedicată acestui tip de pergole cu lamele de aluminiu.”

 

Ce avantaje are o pergolă cu acoperiș retractabil față de o pergolă fixă?

Expert: „O pergolă cu acoperiș retractabil are numeroase avantaje, printre care posibilitatea de adaptare la orice anotimp. Alte avantaje:

  • Control rapid cu telecomandă și aplicație mobilă
  • Structură rezistentă și elegantă
  • Acoperiș impermeabil
  • Posibilitate de închidere completă

 

Unde pot monta o pergolă cu acoperiș retractabil?

Expert: „Pergolele au diverse destinații, în funcție de nevoile tale și de locația pe care o ai (hotel, restaurant, cafenea, bar, cofetărie, spațiu de evenimente, terasă rezidențială, clădire de birouri, etc.). Dacă ai o afacere în domeniul HoReCa, cu pergole retractabile din aluminiu ai soluția ideală pentru acoperirea terasei, oferind localului tău eleganță, mai mult spațiu utilizabil și profitabil pe tot parcursul anului și mai mulți clienți. Poți atașa o pergolă de un perete de sprijin sau poți gândi de la zero un spațiu acoperit de o construcție cu structură independentă.

De asemenea, poți acoperi și terasa de acasă, atunci când ești pregătit să faci o investiție de durată.”

 

Ce fel de sticlă este recomandată pentru închiderea terasei?

Expert: „Cu siguranță ai auzit de sticla securizată – este o sticlă specială folosită în amenajări exterioare, cu destinații diverse, care rămâne intactă în cazul spargerii. Acest tip de sticlă este perfect pentru amenajarea teraselor cu flux constant de oameni, din motive de siguranță. Dacă vrei să închizi o terasă cu sisteme din sticlă, îți recomandăm să optezi pentru sticla securizată. Este foarte sigură și rezistentă și se poate instala chiar și în sisteme automatizate pentru terase, în închideri cu panouri electrice de sticlă.”

Ce zone de acoperire are Sun Leader în România?

Expert: „Sun Leader instalează pergole retractabile și accesorii pentru terase în toată țara. Unul dintre sloganurile companiei este: „Acoperim toată România!” Livrarea este asigurată oriunde, iar montajul este realizat de echipe specializate. De asemenea, venim pentru discuții și măsurători pe terasa ta fără costuri suplimentare.”

 

Transformă-ți terasa într-un spațiu elegant și funcțional cu soluțiile potrivite. Indiferent de nevoile și preferințele tale, există opțiuni care să te ajute să te bucuri de acest colț de relaxare pe tot parcursul anului. Iar dacă nu ți-am răspuns tuturor întrebărilor despre pergole retractabile și alte soluții de amenajări pentru terase, echipa Sun Leader e alături de tine cu și mai multe răspunsuri atunci când ne vei contacta.

×