x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce trebuie să știi despre pompele centrifuge?

Ce trebuie să știi despre pompele centrifuge?

17 Mar 2022   •   16:15
Ce trebuie să știi despre pompele centrifuge?

Pompele submersibile sunt acea categorie de echipamente care pot fi folosite odată ce au fost complet scufundate în apă. Aceste aparate împing apă înspre suprafață. Pentru acest lucru este folosit un motor puternic care trage apă în pompă. În prima fază acest lucru se întâmplă prin admisie, iar rotorul pompei va împinge apă înspre suprafață.

Există diferite categorii și tipuri de pompe submersibile, iar una dintre aceste categorii se referă la pompele centrifuge.

Caracteristicile pompelor centrifuge

Cea mai importantă componentă a pompelor centrifuge este rotorul. Această componentă efectuează transferul de energie de la motor către lichidul pompat. Există diferite geometrii pe care le pot avea rotoarele acestor pompe. Vorbim aici despre rotoare închise, deschise sau de tip melc. Aceste rotoare permit atât transferul lichidelor având o vâscozitate redusă, cât și a lichidelor cu o încărcare mai mare de suspensii sau chiar de corpuri solide de dimensiuni mari.

În cadrul pompelor centrifuge lichidul care a pătruns în pompă urmărește traiectoria care este impusă de geometria rotorului care se află în mișcare de rotație. În acest mod se obține la ieșirea din rotor o energie cinetică transformată ulterior în energie potențială care definește înălțimea de pompare a lichidului. Aceste pompe centrifuge sunt considerate a fi soluții tehnice eficiente pentru transportul unor volume foarte mari de lichide. În același timp aceste pompe consumă foarte puțină energie electrică, comparativ cu alte tipuri de pompe din categoria pompelor submersibile.

Principalele avantaje ale pompelor centrifuge

Există diferite domenii în care pompele centrifuge sunt folosite în viață de zi cu zi. Iar acest lucru se datorează în principal avantajelor pe care aceste echipamente le oferă. În primul rând vorbim despre pompe foarte performanțe și care au capacitatea de a pompă un volum foarte ridicat de lichide. Un al doilea avantaj îl constituie fiabilitatea ridicată a pompelor submersibile centrifuge. Cu alte cuvinte vorbim despre echipamente care reprezintă o investiție pe termen lung, mai ales dacă alegi un producător de top din domeniul pompelor submersibile.

Faptul că sunt foarte practice reprezintă un alt avantaj al pompelor centrifuge, putând fi folosite cu succes în diferite domenii de activitate și pentru diferite scopuri. Există în categoria pompelor centrifuge inclusiv echipamente proiectate exclusiv pentru pomparea apei curate, acestea oferind caracteristici cu adevărat impresionante prin faptul că funcționează urmând un model foarte ușor de înțeles și de utilizat. Tot în rândul avantajelor putem aminti design-ul simplu al acestor pompe, dar și faptul că asamblarea sau demontarea se poate face foarte rapid. Nu în ultimul rând înlocuirea automată poate fi un aspect amintit în rândul atuurilor acestor categorii de pompe.

Apelează la specialiștii în pompe

Pentru a avea certitudinea că faci cea mai bună alegere în privința pompei centrifuge în funcție de domeniul în care urmează să utilizezi acest echipament, este recomandat să apelezi la specialiști. Aceștia îți vor putea oferi sfaturile pentru a face cea mai bună alegere, dar vor putea să ofere inclusiv servicii pentru montarea corectă a pompei centrifuge. Pentru a beneficia de astfel de servicii, dar și de o oferta numeroasă de pompe submersibile, te așteptăm pe www.hidropompe.ro.

Sursa foto: www.hidropompe.ro.

 

×