x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CEC Bank va ajunge pe Bursă

CEC Bank va ajunge pe Bursă

de Daniela Ivan    |    19 Sep 2016   •   20:00
CEC Bank va ajunge pe Bursă

Guvernul vrea să listeze la Bursă 20-25% din acţiunile pe care statul român le deţine la Hidroelectrica, CEC Bank și Telekom România. Anunţul a fost făcut de vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache, care spune că a participat, alături de oficiali guvernamentali și ai Băncii Naționale a României, la grupul de lucru pentru proiectul „România competitivă” și acolo s-a discutat despre aceste listări pe bursă.

Mircea Ursache spune că participațiile statului la companii ar trebui ținute „într-o singură mână” și nu împărțite la mai multe ministere. „Așa e în toată Europa”, a declarat vicepreședintele ASF. Ministerele, în loc să se ocupe de strategii, se preocupă de cine numesc în Consiliile de Administrație, a mai spus Ursache. 

Prima ofertă publică primară ar urma să fie pentru un pachet de 20-25% din Hidroelectrica, însă nu a fost avansat un termen.

CEC, singura bancă de retail rămasă în portofoliul statului, are o cotă de piaţă de 7,31% şi se află pe poziţia a şaptea în Top 10, după active

×
Subiecte în articol: cec cec bank bursa