x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cele mai competitive economii: România, pe locul 49

Cele mai competitive economii: România, pe locul 49

29 Mai 2019   •   14:06
Cele mai competitive economii: România, pe locul 49

România şi-a menținut poziţia în topul celor mai competitive economii din lume în 2019 și se clasează pe locul 49 din 63 de ţări, dezvăluie raportul Institutului pentru Management şi Dezvoltare (IMD) din Lausanne.

România se află în faţa unor ţări precum Turcia (locul 51), Slovacia (53), Grecia (58) şi Croaţia (60), însă este devansată de state precum Bulgaria (48), Ungaria (47), Rusia (45), Letonia (40), Polonia (38) și Cehia (33).

Anul acesta, Singapore a urcat două poziţii, ajungând pe primul loc în topul celor mai competitive cinci economii din lume, în timp ce Hong Kong s-a menţinut pe locul doi. În schimb, Statele Unite, care ocupau în 2018 primul loc, au pierdut două poziţii, ajungând pe locul trei. Pe locul patru s-a situat Elveția, pe cinci, Emiratele Arabe Unite, pe poziția a șasea s-a clasat Olanda, urmată de Irlanda, Danemarca și Suedia. Pe locul zece s-a plasat Qatar. Ultimele poziţii sunt ocupate de Venezuela, Mongolia, Argentina, Croaţia şi Brazilia.

În ansamblu, competitivitatea Europei a fost afectată de încetinirea economiei. Din cauza incertitudinilor provocate de Brexit, Marea Britanie a pierdut trei poziţii, ajungând pe locul 23. Cel mai semnificativ declin din regiune l-a înregistrat Portugalia, care a pierdut şase poziţii, situându-se doar pe locul 39, după avansul înregistrat în anii precedenţi.

×
Subiecte în articol: economie