x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cele mai comune utilizări ale unor motoare electrice cu frână

Cele mai comune utilizări ale unor motoare electrice cu frână

23 Feb 2022   •   14:12
Cele mai comune utilizări ale unor motoare electrice cu frână

Elemente esențiale într-o mulțime de domenii industriale, dar și la nivel casnic, motoarele care prelucrează energia electrică și o transformă în energie mecanică sunt utilizate pentru o gamă variată de aplicații. Aceste dispozitive sunt foarte eficiente, rezistente, ergonomice și economice. Utilizarea lor este tot mai răspândită, iar necesitățile oamenilor pentru astfel de scule au determinat apariția mai multor variante pentru care se poate opta.

Printre categoriile existente pe piață și care pot fi folosite pentru a acționa echipamente din gospodărie, elemente precum utilajele de producție sau chiar accesorii inteligente precum dronele se numără și modelele de motoare electrice cu frână. Acestea oferă utilizatorului posibilitatea de a controla cu ușurință viteza de rotație. Iată cum funcționează și la ce sunt folosite!

 

Motoare electrice cu frână. Caracteristici și mod de funcționare

Motoarele din această categorie nu sunt cu mult diferite față de cele simple. Singurul element care le face să iasă în evidență este utilizarea sistemului de frânare. Acest sistem se bazează pe un cuplu de frânare care poate fi reglat. Sistemul de frânare permite utilizatorului să controleze viteza de rotație a motorului sau chiar să o reducă la zero, în funcție de necesități.

 

La fel ca motorul propriu-zis, sistemul de frânare trebuie tratat cu grijă și atenție, în așa fel încât să funcționeze la parametri optimi. Este de preferat să optezi pentru achiziționarea de motoare electrice cu sisteme de frânare dotate cu sistem de protecție împotriva supraîncălzirii.

 

De asemenea, poți opta pentru un motor cu sistem de frânare în două drepte, foarte eficient și ușor de folosit. Sistemul de frânare trebuie să aibă un cuplu ridicat și un sistem de alimentare bine definit. Sursa de alimentare poate fi reprezentată de opțiunea pe care o utilizezi pentru motor sau poate să fie separată, în funcție de modelul ales.

 

La fel ca întregul mecanism reprezentat de un motor care transformă energia electrică în energie mecanică, și sistemul de frânare depinde de accesul la electricitate, pentru a putea funcționa în mod eficient. Atunci când achiziționezi motoare electrice cu frână, asigură-te că sistemul de frânare este ușor de întreținut și alimentat.

Utilizare și aplicații posibile

În ceea ce privește posibilitățile de folosire ale motorului cu frână, trebuie remarcat că posibilitățile sunt aproape nelimitate. Acesta este foarte des inclus în angrenajul aparatelor de prelucrare a materialelor. Utilajele prin care se șlefuiește lemnul, se frezează metalele sau se așchiază bucățile din diverse materiale lemnoase apelează în majoritatea cazurilor la astfel de motoare.

 

Firește, aceste echipamente sunt utilizate atât la nivel industrial, dar pot fi întâlnite și în atelierele amenajate de fiecare gospodar, în propria sa curte. În ambele situații, motorul cu frână este un accesoriu foarte util. 

 

La nivel industrial, aceste dispozitive sunt foarte utile și pentru controlul și funcționarea eficientă a echipamentelor și mașinăriilor de producție. Se folosesc la tractoare, lize, excavatoare sau chiar compresoare și benzi de transport. Mecanismul simplu de funcționare, caracterul robust și rezistența îndelungată completează perfect eficiența pe care o oferă motoarele.

 

Pe AllIndustrial.ro găsești o gamă variată de motoare electrice cu frână pe care le poți include într-o mulțime de angrenaje. Descoperă modelul de care ai nevoie și comandă-l direct online, pentru a te bucura în cel mai scurt timp de eficiența sa.

 

×