x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CFR are datorii de peste 333 milioane de euro

CFR are datorii de peste 333 milioane de euro

28 Apr 2009   •   00:00

Societatea CFR infrastructură are datorii către bugetul de stat în valoare de 400 de milioane de lei (peste 95 milioane de euro) la care se adaugă alte datorii către furnizorul de electricitate în valoare de un miliard de lei (peste 238 de milioane de euro).



„La bugetul de stat sunt datorii ale CFR S.A, compania care are în administrare infrastructura feroviară, în valoare de 400 milioane lei din cauza încasărilor scăzute din taxa de utilizare (TUI) pe care compania o încasează de la CFR Marfă şi CFR Călători. Alte datorii, de peste un miliard de lei se înregistrează către societăţile furnizoare de energie electrică", a spus Constantin Axinia, subsecretar de stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

BANI
„Pentru anul acesta am primit de la bugetul de stat 170 de milioane de lei, a spus Viorel Scurtu", directorul general al CFR Infrastructură. Acesta a declarat că o bună parte din sumă a fost alocată pentru a achita datoriile restante pe 2008 către firmele care au desfăşurat lucrări la infrastructura feroviară.

Nici CFR Marfă nu stă mai bine la capitolul datorii către stat. „CFR Marfă are întârzieri de plată către bugetul de stat (TVA-ul), bani care vor fi achitaţi până la finalul lunii aprilie", a declarat Graţian Călin, Directorul CFR Marfă. Acesta a precizat că şi societatea feroviară de marfă are la rândul ei de încasat datorii de peste 50 de milione de lei de la complexurile energetice CET Arad, CET Govora, CET Braşov şi CET Bacău.

×
Subiecte în articol: economic