x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CFR Bucuresti - Fetesti: Investitie de 255 de milioane de euro

CFR Bucuresti - Fetesti: Investitie de 255 de milioane de euro

de Elena Stan    |    19 Ian 2007   •   00:00

CFR a semnat contracte de 255 de milioane de euro, finantate din fonduri ISPA, pentru reabilitarea a 106 km linie de cale ferata pe tronsonul Bucuresti - Fetesti, parte importanta a Coridorului IV paneuropean.

"Coridorul IV de cale ferata este o axa de transport foarte importanta de la 1 ianuarie 2007, deoarece Uniunea Europeana mai are iesire la o mare, la Marea Neagra", a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Aceasta asteapta de la constructori sa nu intarzie, sa nu ceara modificarea termenilor contractuali, iar calitatea sa fie similara cu lucrarile din UE.

CONSTRUCTORI. Firma Astaldi SpA a castigat contracte in valoare de circa 180 de milioane de euro pentru lucrarile de reabilitare si construire de poduri de cale ferata si lucrari de infrastructura si suprastructura a caii ferate. Contracte de 15,2 milioane de euro, pentru constructia de cladiri, peroane, tunele pietonale, pasarele, instalatii electrice si sanitare, au fost atribuite consortiului JV Klearchos G. Routsis SA - K. Kourtidis SA Rails. Pentru modernizarea retelelor de semnalizare si telecomunicatii, consortiul SC Imsat SA - SC Siemens SRL a primit 29,8 milioane de euro, iar pentru lucrarile la linia de contact, consortiul JV Siemens AG Osterreich - Siemens SRL - SPL Powerlines GmbH&Co Kg va primi circa 11 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic milioane