x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chinezii investesc 10 milioane de euro în agricultura din Bulgaria

Chinezii investesc 10 milioane de euro în agricultura din Bulgaria

18 Noi 2011   •   07:42
Chinezii investesc 10 milioane de euro în agricultura din Bulgaria

Compania chineza de stat Tianjin State Farms Agribusiness Group a investit 10 milioane de euro in arendarea a 20.000 de hectare de teren agricol in nord-vestul Bulgariei, informeaza biroul de presa al guvernului bulgar printr-un comunicat de presa transmis Agerpres.

Premierul bulgar Boiko Borisov si ministrul agriculturii Miroslav Naidenov s-au intalnit joi, la Sofia, cu Gao Honbin, ministru-adjunct al agriculturii din China, si cu presedintele Tianjin State Farms Agribusiness Group, Bai Zhislieiig.

Pe suprafata arendata de compania chineza vor fi cultivate porumb, plante furajere si floarea-soarelui care vor fi exportate in China. Cea mai mare parte dintre terenurile se afla in comuna Boinita din regiunea Vidin. Potrivit serviciului european de statistica Eurostat, aceasta este cea mai saraca regiune nu numai a Bulgariei, ci a intregii Uniuni Europene.

Premierul Boiko Borisov a calificat investitia chineza drept un prim pas in realizarea unor proiecte comune. Bulgaria are un mare potential pentru dezvoltarea cresterii animalelor in conditii ecologice. Borisov a subliniat ca taxele in Bulgaria sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, ceea ce creeaza un mediu stabil si atractiv de investitii.

Tianjin State Farms Agribusiness Group intentioneaza sa investeasca inca 20 milioane de euro in agricultura din Bulgaria. 'Cu acest proiect din comuna Boinita demonstram interesul Republicii Populare Chineze pentru colaborare cu Bulgaria', a spus Gao Honbin.

×