x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Coca Cola transferă în Republica Moldova fabrica pe care zicea că n-o mută

Coca Cola transferă în Republica Moldova fabrica pe care zicea că n-o mută

27 Aug 2009   •   00:00

Coca Cola HBC va închide fabrica din Iaşi şi o va transfera în Republica Moldova. De asemenea, producţia de la Floreni din judeţul Suceava va fi transferată la Poiana Negri, după cum a anunţat compania.

"Depozitul din Iaşi va fi reorganizat şi va funcţiona ca Centru de Distribuţie în cadrul infrastructurii existente, iar operaţiunile noastre de vânzări, financiar, marketing şi resurse umane îşi vor continua activitatea în Iaşi", se arată într-un comunicat.
Celor 75 de angajaţi afectaţi de consolidarea afacerilor li se vor oferi poziţiile vacante disponibile în companie, iar cele 32 de persoane care deservesc depozitul pot opta pentru noi locuri de muncă la contractorul care va opera centrul de distribuţie.

SE MUTĂ, NU SE MUTĂ, BA SE MUTĂ...
"La sfârşitul perioadei de 60 de zile toti angajaţii implicaţi în consolidare vor primi pachete compensatorii care exced cerinţele legale, cu o valoare între 7 şi 10 salarii. Noul mod de operare va fi funcţional începând cu noiembrie 2009. Toate livrările şi serviciile vor continua normal pe parcursul procesului de consolidare", se mai spune în comunicat.

În luna noiembrie 2008 sindicaliştii de la Coca Cola au anunţat că fabrica va fi transferată în Republica Moldova, însă oficialii companiei declarau că sunt doar zvonuri.

SUCUL NU SE MAI CUMPĂRĂ
Vânzările celui mai mare îmbuteliator de produse Coca-Cola din Europa au scăzut, pe pieţele emergente - inclusiv România - cu 8%, la 1,236 miliarde euro, de la 1,343 miliarde euro în prima jumătate a anului trecut.
Profitul operaţional obţinut de companie pe pieţele emergente a urcat, în primul semestru, cu 4%, la 124,7 milioane euro, de la 119,5 milioane euro în primele şase luni din 2008.

×
Subiecte în articol: economic