x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisar european: Belgia ar putea deveni noua Grecie

Comisar european: Belgia ar putea deveni noua Grecie

14 Noi 2011   •   08:57
Comisar european: Belgia ar putea deveni noua Grecie

Comisarul european din partea Belgiei, Karel De Gucht, a atras atentia ca tara sa si-ar putea pierde increderea pe pietele financiare, la fel ca Grecia si Italia, daca nu formeaza repede un nou guvern, relateaza EUObserver, citat de Agerpres.

"Italia si Grecia au fost salvate pentru moment pentru ca vor avea un nou guvern. Este posibil ca pietele financiare sa priveasca in jur si sa spuna: Cine urmeaza?. Si, atunci, cred ca Belgia va fi una din posibilele victime", a declarat De Guht pentru televiziunea nationala belgiana.

Belgia incearca de 517 zile sa formeze un guvern de coalitie, in contextul diferentelor intre sudul francofon si nordul vorbitor de olandeza.

In acelasi timp, Belgia are a treia cea mai mare datorie dintre tarile din UE raportat ca procent din PIB (aproape 100%), dupa Grecia si Italia.

Vicepresedintele Comisiei Europene Olli Rehn responsabil cu afacerile economice si monetare a atras joi atentia asupra faptului ca Belgia nu a transmis CE proiectul de buget pentru 2012.

Negociatorii guvernamentali au incercat luni dimineata sa inainteze un nou plan de buget menit a reduce cheltuielile cu 11 miliarde de euro si sa respecte regulile UE privind limitele de deficit. Totusi, disputele privind detaliile politicii bugetare au dus la amanarea unei decizii finale pentru o data ulteiroara.

×