x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană: Ajutor de la stat în limita a 500.000 €

Comisia Europeană: Ajutor de la stat în limita a 500.000 €

de Elena Stan    |    05 Dec 2009   •   00:00

Comisia Europeană permite României să acorde ajutoare de stat de maximum 500.000 euro companiilor afectate de criză.

Programul, valabil până la 31 decembrie 2010, are rolul să ofere sprijin firmelor care se confruntă cu dificultăţi financiare ca urmare a înăspririi condiţiilor de creditare din cauza crizei economice, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. "Programul de ajutor de stat va contribui la înlăturarea dificultăţilor cu care se confruntă companiile din România, fără o distorsionare semnificativă a pieţei. În urma colaborării excelente cu autorităţile din România, Comisia a putut aproba rapid schema", a declarat comisarul pentru Concurenţă, Neelie Kroes.

Schema îndeplineşte condiţiile din cadrul temporar pentru măsurile de ajutor de stat cu rol de susţinere a accesului la finanţare în perioada crizei financiare şi economice adoptat de Comisie. Astfel, programul este limitat în timp, respectă pragurile relevante şi este destinat numai companiilor care nu se aflau în dificultate la 1 iulie 2008. Ajutorul maxim care poate fi acordat unei companii este de 500.000 de euro.

Ajutorul de stat poate fi acordat sub formă de sume nerambursabile, împrumuturi în condiţii preferenţiale, subvenţii de dobândă, garanţii sau eşalonarea creanţelor deţinute de stat fără perceperea de dobânzi.

×
Subiecte în articol: economic