x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană publică bilanțurile pentru șase țări, între care România

Comisia Europeană publică bilanțurile pentru șase țări, între care România

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   18:02
Comisia Europeană publică bilanțurile pentru șase țări, între care România

Comisia a publicat luni șase bilanțuri aprofundate, pentru România, Cipru, Țările de Jos, Slovacia, Spania și Suedia.

Raportul privind mecanismul de alertă identifică statele membre cu privire la care ar trebui realizate bilanțuri aprofundate pentru a se evalua dacă statele respective se confruntă cu dezechilibre macroeconomice.

Raportul privind mecanismul de alertă pentru 2024, adoptat în noiembrie 2023 în cadrul pachetului de toamnă al semestrului european, a selectat 12 state membre pentru care ar trebui întocmit un bilanț aprofundat. Semestrul european este cadrul Uniunii Europene pentru coordonarea și supravegherea politicilor economice și sociale. Celelalte șase bilanțuri aprofundate, pentru Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia și Portugalia, vor fi publicate în următoarele săptămâni.

Anul acesta, în urma unei solicitări a statelor membre, exprimată în concluziile Consiliului, bilanțurile aprofundate au fost prezentate înaintea pachetului de primăvară al semestrului european, pentru a permite discuții multilaterale mai aprofundate cu statele membre înainte de propunerea de către Comisie a recomandărilor specifice fiecărei țări.

Evaluarea finală a Comisiei privind existența dezechilibrelor macroeconomice pentru aceste 12 state membre, bazată pe analiza inclusă în bilanțurile aprofundate, va fi prezentată în cadrul pachetului de primăvară al semestrului european din luna iunie, împreună cu recomandările specifice fiecărei țări.

(sursa: Mediafax)

×