x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comoara din groapa de gunoi. Lupta pentru recuperarea a 450 de milioane de lire sterline în Bitcoin

Comoara din groapa de gunoi. Lupta pentru recuperarea a 450 de milioane de lire sterline în Bitcoin

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   13:00
Comoara din groapa de gunoi. Lupta pentru recuperarea a 450 de milioane de lire sterline în Bitcoin
Sursa foto: Hepta

Circa 450 de milioane de lire sterlin în Bitcoin au ajuns într-o groapă de gunoi.

Zona este supravegheată video pentru a-i ține departe pe detectorii de metale.

Groapa de gunoi din Newport, Marea Britanie, se află sub supravegherea unei rețele de camere video, pentru a-i ține departe pe detectorii de metale. 

James Howells are 38 de ani și este unul dintre primii investitori în criptomonede. Însă partenerul acestuia a aruncat, în urmă cu un deceniu, un hard-disk la coșul de gunoi. Doar că pe acesta se află 8.000 de Bitcoin, ceea ce echivalează astăzi cu 450 de milioane de lire sterline. 

De atunci, Howells încearcă să recupereze hard-diskul, dar a fost întâmpinat de numeroase obstacole legale și practice. El a solicitat permisiunea de a căuta în depozitul de gunoi al consiliului local din Newport, dar cererea i-a fost respinsă, iar accesul la locul unde se presupune că se află hard-diskul este acum interzis, conform unor reglementări stricte de mediu.

Cu toate acestea, Howells nu renunță. El a încercat să ofere consiliului o parte semnificativă din valoarea Bitcoin-urilor pe care acesta le-ar putea recupera, dar oferta a fost refuzată, iar situația se îndreaptă spre o dispută legală. În timp ce consiliul invocă reglementările de mediu pentru a justifica refuzul, unii muncitori care lucrează la depozitul de gunoi cred că Howells ar trebui să-și poată de a-și recupera averea.

În pofida dificultăților, Howells continuă lupta pentru recuperarea Bitcoin-urilor. Într-o declarație recentă, el a subliniat hotărârea de a-și recupera averea.

În timp ce autoritățile locale își susțin poziția, argumentând că recuperarea hard-diskului este o misiune aproape imposibilă din cauza dimensiunilor și compoziției depozitului de gunoi, Howells și echipa sa de investitori nu vor să renunțe, potrivit dailymail.co.uk., citat  de Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: groapa gunoi bitcoin