x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Compania Hidroelectrica, o nouă victorie

Compania Hidroelectrica, o nouă victorie

de Adrian Stoica    |    15 Noi 2016   •   18:50
Compania Hidroelectrica, o nouă victorie
Sursa foto: dziewul/Getty Images/iStockphoto

„Băieţii deştepţi” din energie au mai înregistrat un eşec, după ce Curtea de Apel București a respins toate cele trei recursuri formulate împotriva companiei Hidroelectrica de traderul Energy Financing Team, de producătorul Alro și de contractorul Andritz Hydro.   Pretențiile financiare ale celor trei companii depășeau 140 milioane lei.

După ce compania Hidroelectrica a intrat în insolvenţă şi le-a reziliat contractele companiilor abonate la energie ieftină, producătorul de energie hidro s-a confruntat cu o avalanşă de acţiuni în instanţă, împotriva s-a fiind deschise 150 de dosare.

În ceea ce priveşte  pretenţiile financiare de 11,3 milioane de lei solicitate de firma EFT ca despăgubire pentru sistarea livrărilor de energie, instanţa a constatat că Hidroelectrica a livrat către această firmă o cantitate mai mare cu aproximativ 10% faţă de cea datorată conform contractului. Alro Slatina solicitase despăgubiri de 129 de milioane de lei, dar a pierdut apelul şi a fost obligată şi la plata cheltuielilor de judecată.

2 mld. de euro ar fi câştigat „băieţii deştepţi” în perioada 2006-2019 dacă nu li se reziliau contractele

Firmei Andritz Hydro i s-au rezilitat contractele câştigate prin încredinţare directă de sute de milioane de euro pentru lucrări supraevaluate şi discutabile din punct de vedere tehnic la Porţile-de-Fier II

×