x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Concedieri amânate

Concedieri amânate

23 Iun 2009   •   00:00

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) amână cu o lună aplicarea programului de disponibilizare a 600 de angajaţi, a declarat directorul general al societăţii, Daniel Burlan.



Salariaţii respectivi au vârsta pentru a se încadra într-un program de prepensionare care trebuia aplicat încă de la 1 mai şi care nu poate fi pus în practică nici de la 1 iulie, pentru că Guvernul nu a modificat încă prevederile Ordonanţei 116 din 2006, ce permite derularea unor astfel de programe. "Decizia trebuia luată în şedinţa de miercuri, sunt luate toate avizele, dar înţeleg că s-a amânat aprobarea finală pentru viitoarea şedinţă de Guvern, care are loc aproape de sfârşitul lunii. În aceste condiţii, nu mai avem cum să aplicăm programul de prepensionare de la 1 iulie şi suntem nevoiţi să îl decalăm până la 1 august", a menţionat Burlan.

Cei peste 8.000 de mineri din SNLO care sunt în prezent în şomaj tehnic vor reveni la lucru la 16 iulie, iar cei care au vârsta de prepensionare îşi vor face atunci dosarele pentru pensionare anticipată. Trimiterea în şomaj a minerilor şi întreruperea lucrului sunt generate de stocurile foarte mari de cărbune existente în momentul de faţă la exploatările care aparţin de SNLO. Astfel, cantităţile de lignit existente în depozite sunt cu 100.000 mai mult decât acum o lună.

×
Subiecte în articol: economic