x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Conflict intre AVAS şi OMV

Conflict intre AVAS şi OMV

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00
Conflict intre AVAS şi OMV
Sursa foto: VICTOR STROE/

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a votat impotriva revizuirii bugetului Petrom in Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor companiei, care a avut loc ieri. Reprezentantul AVAS a votat "impotrivă" la punctul numit "Aprobarea investiţiilor Petrom pe anul 2007".

PETROM


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a votat impotriva revizuirii bugetului Petrom in Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor companiei, care a avut loc ieri. Reprezentantul AVAS a votat "impotrivă" la punctul numit "Aprobarea investiţiilor Petrom pe anul 2007". Acesta prevedea suplimentarea bugetului de investiţii cu 114 milioane de lei, pănă la 3,865 miliarde lei, şi redistribuirea către sectorul de explorare şi producţie, a unor fonduri prevăzute iniţial pentru alte domenii. Faţă de varianta anterioară a bugetului, revizuirea a adus un plus de 740 de milioane de lei pentru sectorul respectiv, pănă la un total de 2.421 milioane de lei.

Motive. Supărarea AVAS vine deoarece "nu i-au fost puse la dispoziţie, in timp util, documentele şi informaţiile absolut necesare pentru formularea unui punct de vedere competent care să-i permită acordarea unui vot in deplină cunoştinţă de cauză", potrivit unui comunicat.

Aceasta nu este singura problemă a companiei conduse de Wolfgang Ruttenstorfer, preşedintele Consiliului de supraveghere al Petrom. Recent, Comisia pentru cercetarea privatizării Petrom a terminat un raport din care reiese că Petrom a fost subevaluată la momentul privatizării şi se cerea renegocierea contractului.

×
Subiecte în articol: economic