x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Constructorul de vagoane de marfă Romvag Caracal (ROMJ) va disponibiliza 578 de angajaţi

Constructorul de vagoane de marfă Romvag Caracal (ROMJ) va disponibiliza 578 de angajaţi

23 Mar 2010   •   00:00

Romvag Caracal (ROMJ), societate controlată de omul de afaceri Cristian Burci, a anunţat marţi că va disponibiliza, începând cu 2 mai, 578 de angajaţi. Decizia a fost luată luni de Consiliul de Administraţie, se arată într-un comunicat al firmei remis Bursei de Valori Bucureşti.



În februarie, Romvag a anunţat că va suspenda, pentru aproape trei săptămâni, contractele de muncă încheiate cu 501 angajaţi, aceştia beneficiind de o indemnizaţie reprezentând 75% din salariul de bază.
Acţionarul majoritar al Romvag este International Railway Systems (IRS), firmă deţinută de Cristian Burci, cu 70,51% din tituluri, iar SIF Oltenia controlează 27,92% din acţiuni, în timp de alţi acţionari deţin 1,55% din capital.

Înregistrată în Luxemburg, IRS controlează şi compania Meva Drobeta Turnu Severin, care produce vagoane de marfă, precum şi circa o treime din acţiunile constructorului de nave Severnav.
Capitalul Romvag, listată pe piaţa Rasdaq a BVB, este împărţit în 5,18 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.
Ultimul transfer cu acţiunile firmei a avut loc pe 16 martie, la preţul de 7 lei pe titlu. La această cotaţie, capitalizarea Romvag este de 36,2 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: redactie