x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi de la un consultant financiar pentru scăderea ratei la banca cu câteva sute de lei lunar

Sfaturi de la un consultant financiar pentru scăderea ratei la banca cu câteva sute de lei lunar

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2024   •   14:15
Sfaturi de la un consultant financiar pentru scăderea ratei la banca cu câteva sute de lei lunar

Situația economică a românilor devine din ce în ce mai tensionată, iar plata ratelor la bănci devine o provocare tot mai mare, în special în contextul în care acestea au crescut semnificativ.

Pentru mulți români, rambursarea ratelor la bănci reprezintă o povară financiară considerabilă, iar administrarea bugetului familial devine tot mai dificilă.

Din cauza acestei situații, o nouă strategie pentru reducerea ratelor la bancă devine din ce în ce mai populară printre români. Aceștia recurg tot mai des la refinanțare, deoarece, în ultimii ani, unele rate s-au aproape dublat, potrivit Antena 3 CNN.

Există, totuși, un truc puțin cunoscut de către români, care pare să aibă șanse mari de reușită. Cei care dețin un credit și solicită refinanțarea pentru a trece la o altă bancă au șanse să primească o ofertă similară din partea băncii la care au deja credit.

Practic, aceștia pot obține aceeași dobândă avantajoasă fără a fi necesar să treacă de la o bancă la alta, ci doar exprimându-și intenția de a părăsi instituția actuală.

Motivul este că băncile nu își doresc să-și piardă clienții, așa că încearcă să ofere condiții competitive pentru a-i reține. Utilizând această metodă, clienții evită costurile suplimentare și birocrația asociate cu transferul între bănci.

Un consultant financiar a explicat modul în care românii își pot reduce ratele la bancă în doar doi pași simpli.

„Atunci când clientul meu a mers să solicite transferul, s-a întâmplat ceva interesant! Banca la care era deja client i-a făcut o ofertă similară celei de la alta bancă, dorind să își păstreze clientul.

Astfel, acesta nu a fost nevoit să suporte din nou costurile de dosar sau să treacă prin birocrația semnării multiplelor acte.

Practic, a obținut aceeași dobândă, la fel de avantajoasă, fără a fi nevoie să migreze între bănci, pur și simplu pentru că și-a exprimat dorința de a părăsi instituția actuală.

Și la finalul zilei, rata sa s-a redus cu 650 de lei. Deci, dacă ai un credit ipotecar și nu vrei să te complici cu transferuri de la o bancă la alta, dar dorești să îți reduci cheltuielile, iată ce poți face.

Pasul 1: Spune-i băncii la care ai creditul că ai găsit o oferă mai bună, cu 5,8% dobândă fixă și că vrei să te muți.

Pasul 2: Ia acasă cererea și până diseară sau până a doua zi lucrătoare, șansele sunt că vei primi un telefon de la banca la care ești.

Îți vor oferi aceeași ofertă sau poate un pic mai bună, ca să nu pleci de la ei. Băncile au foame foarte mare în perioada asta și încearcă să capete fiecare cât mai mult din cota de piață a clienților pe credite”, a explicat consultantul financiar Victor Apetrei pe o rețea socială.

Această strategie pare să fie eficientă și aduce economii semnificative pentru cei care sunt în căutarea unor soluții pentru a face față dificultăților financiare în contextul actual.

×