Continental se separă de divizia care produce sisteme de transmisie
Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunţat că intenţionează să se separe complet de devizia care produce sisteme de transmisie, Vitesco Technologies. Consiliul director de la Continental consideră că situaţia actuală este mult prea imprevizibilă pentru a lansa un IPO la Vitesco Technologies în 2020. Proiectul de separare de această divizie va fi spus votului acţionarilor la 30 aprilie 2020 şi ar putea fi pus în practică până la finele anului următor.
Nu există discuţii în vederea unei alianţe sau tranzacţii cu alţi producători de sisteme de transmisie, după cum a declarat directorul financiar de la Continental, Wolfgang Schäfer. Acesta a mai spus că grupul german nu intenţionează să se separe de alte divizii.
Continental a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 11,1 miliarde euro în trimestrul al treilea, în creştere cu 2,9%,şi o marjă ajustată de profit operaţional de 5,6%, faţă de una de 7,1% în urmă cu un an. Din cauza încetinirii preconizate a producţiei auto mondiale grupul german a decis să treacă în conturile sale o depreciere a activelor de 2,5 miliarde euro, în principal legate de achiziţiile făcute înainte de 2008.
"Nu ne aşteptăm ca producţia mondială de autoturisme sau vehicule comerciale uşoare să înregistreze o îmbunătăţire semnificativă în următorii cinci ani şi de aceea am decis să ne revizuim estimările privind evoluţia pieţei pe termen mediu", a declarat directorul financiar de la Continental, Wolfgang Schäfer.
Pe piaţa din România, Continental are circa 5.000 de angajaţi la uzinele din Sibiu şi Braşov, Sibiu și Timișoara. Vitesco Technologies are 3.000 de salariați și își desfășoară activitatea de inginerie (R&D) în Timișoara, Sibiu și Iași, iar în Brașov se desfășoară operațiuni de producție.

Ştiri din .ro
A fost desemnat constructorul secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Pitești
Exporturile către Japonia au crescut cu 62% datorită Acordului EPA
Costul orar al forţei de muncă, în creştere cu peste 8,69% în trimestrul IV din 2020
CFR alocă peste 22 de milioane de lei pentru reparații feroviare
Alungarea pensionarilor, ultima lovitură dată cercetării din România

Gheorghe Flutur dă 45.000 €, ca să marcheze intrarea în polul sărăciei
Cătălin Drulă: Raportul Corpului de Control spune că nivelul crescut al salariilor nu poate fi menținut decât dacă Metrorex își reduce personalul
Primele elicoptere H135 au fost livrate statului român
Șase porţi biometrice, montate la Aeroportul Otopeni. Cum funcționează aceste scannere automate
