x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Costurile pentru sectorul public sunt prea mari, reformele structurale trebuie să continue

Costurile pentru sectorul public sunt prea mari, reformele structurale trebuie să continue

06 Oct 2009   •   00:00

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, care asigură şi interimatul la Ministerul Muncii, a declarat, marţi, că aproximativ 18 miliarde de euro reprezintă cheltuielile privind asistenţa socială, iar alte 11 miliarde de euro, costurile salariale, apreciind că acestea sunt foarte mari.



"Doresc să infirm, aşa cum auzeam acum câteva luni, faptul că România va intra în incapacitate de plată", a afirmat ministrul Pogea, precizând că sunt cinci sectoare bugetare care au înregistrat creşteri.
Ministrul Gheorghe Pogea a declarat că cheltuielile de asistenţă socială din România, în care intră toate tipurile de pensii şi prestaţii sociale, sunt de 78,8 miliarde de lei, adică 18 miliarde de euro, la acestea adăugându-se şi cheltuielile pentru salarii de 44-45 miliarde de lei, adică 11 miliarde de euro.

"Aceste cheltuieli arată care este mărimea acestui sector public, cât de mult costă. Guvernul este decis să continue reformele structurale", a declarat Gheorghe Pogea.
Demnitarul a arătat că bugetul general consolidat va fi prezentat pe larg săptămâna viitoare.

El a mai spus că doreşte, în calitate de ministru al Finanţelor, să-i asigure pe angajaţii de la stat că nu vor fi probleme privind plata la timp a pensiilor şi salariilor şi că există resursele necesare pentru ca toate cheltuielile publice să fie duse până la sfârşit, fiind necesare însă şi voinţă, şi mobilizare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic