x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Creditul ifn obținut 100% online

(P) Creditul ifn obținut 100% online

10 Mar 2023   •   15:15
(P) Creditul ifn obținut 100% online

Împrumuturile acordate de instituții nebancare au devenit o opțiune populară în ultimii ani. Situațiile neprevăzute din viața de zi cu zi ne pot arunca într-un impas financiar, situație în care tot mai mulți oameni sunt nevoiți să apeleze la un credit. Creditul IFN poate fi o soluție foarte bună pentru că impune un set minim de condiții de eligibilitate, ceea ce îl face accesibil pentru aproape oricine, inclusiv pentru persoanele care au istoric de creditare negativ sau care au o vechime mai mică la ultimul loc de muncă (ex: minim 3 luni).

Instituții care pot acorda credite nebancare

Pe piața din țara noastră există o serie de instituții financiare nebancare (IFN) care oferă o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește accesarea unui împrumut rapid. Activitatea acestora se realizează în baza legii nr. 93 din 2009. Astfel, accesarea unui credit nebancar este o acțiune 100% legală.

Ce trebuie să știi despre creditul online acordat de un IFN

Împrumuturile nebancare au valori cuprinse între 200 și 10.000 lei și o perioadă de rambursare de până la 60 de luni. Instituțiile nebancare oferă, în general, procese de aprobare și acordare mai rapide decât băncile, având și o serie de criterii de eligibilitate mai ușor de îndeplinit. În era tehnologiei, poți obține un credit online, fără a mai fi nevoie să te deplasezi și să pierzi timp în trafic sau la coadă la ghișeu.

Dacă în cazul creditelor bancare solicitantul trebuie să întocmească un dosar complexe de aplicare, în cazul creditelor IFN ai nevoie de un minim de documente. De exemplu, la Mai Mai Credit IFN ai nevoie doar de o poză cu buletinul + un selfie pentru a aplica.

Flexibilitatea creditului IFN este de asemenea mai mare. Dincolo de numărul redus de documente solicitat pentru a fi eligibil, persoanele cu un istoric de creditare negativ sau care au o vechime mai mică în câmpul muncii, au șanse reale de aprobare a creditului.

Este recomandat ca atunci când dorești ă accesezi un credit IFN să compari ofertele de credit ale mai multor instituții și să acordzi atenție valorii dobânzii sau a altor costuri suplimentare care ar putea să apară (ex: taxă de analiză dosar, alte comisioane și costuri)

La momentul de față, Mai Mai Credit IFN nu percepe taxe de analiză dosar și nu percepe alte comisioane ascunse. Detaliile creditului fiind la vedere din primul ecran, în calculatorul de credit. Vei ști de la început rata, dobânda și suma totală de rambursat, astfel încât tu să poți lua cea mai bună decizie, privind suma și perioada de rambursare aleasă.

Condiții generale de eligibilitate în cazul creditului IFN

  • Vârsta cuprinsă între 20 și 75 de ani
  • Venituri declarate la ANAF de minim 1500 lei/lună (din salarii, pensii sau alte tipuri de venit)
  • Vechime la ultimul loc de muncă de minim 3 luni
  • Domiciliu stabil pe teritoriul României
  • Cont IBAN sau card bancar deschise la o bancă din România pentru a putea primi banii

Obține banii de care ai nevoie în câteva minute

După aprobarea creditului, ai posibilitatea de a alege dacă vrei să primești banii în contul bancar sau pe card. În cazul în care vrei să primești banii instant, inclusiv în weekend sau în zielel nelucrătoare, optează să primești creditul pe card. În cazul în care vrei să îi primești în contul IBAN, acest lucru ar putea dura aproximativ 1 zi lucrătoare, pentru că banca la care ai deschis tu contul, va trebui să proceseze tranzacția bancară.

×