x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Crește numărul de inmatriculări de autoturisme Dacia în Franța

Crește numărul de inmatriculări de autoturisme Dacia în Franța

01 Oct 2015   •   12:55
Crește numărul de inmatriculări de autoturisme Dacia în Franța
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat, în luna septembrie 2015, o creştere de 11,5% în ritm anual, o revenire semnificativă după declinul de 16,3% în ritm anual înregistrat în luna august, arată datele publicate, joi, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Un număr de 7.549 de autoturisme Dacia noi au fost înmatriculate în Franţa luna trecută, comparativ cu mai puţin de 5.000 de unităţi (4.623 unităţi) în luna august. În rândul marilor constructori auto, înmatriculările grupului Renault au crescut cu 4,9% în luna septembrie, în timp ce înmatriculările Volkswagen au crescut cu 12,6%, în pofida scandalului privind falsificarea testelor de poluare, iar înmatriculările Ford au crescut cu 18,3%. Pe ansamblu, piaţa auto franceză a înregistrat, în luna septembrie, o creştere de 9,1%, fiind înmatriculate 164.774 de autoturisme noi.

În primele nouă luni ale acestui an, înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au scăzut cu 5,7%, până la 74.647 unităţi, aceasta în timp ce pe ansamblu piaţa auto franceză a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2015 o creştere de 6,3%, până la 1,421 milioane unităţi. În aceste condiţii, Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile a decis să-şi îmbunătăţească estimările privind creşterea înregistrată în acest an de piaţa auto din Franţa de la 4 până la 5%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

×