x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Culturile de păpădie, adevărată sursă de profit (sfaturi pentru agricultori)

Culturile de păpădie, adevărată sursă de profit (sfaturi pentru agricultori)

07 Iul 2017   •   10:09
Culturile de păpădie, adevărată sursă de profit (sfaturi pentru agricultori)

În alegerea unei culturi, un criteriu important de care agricultorii ţin cont este profitul. Şi cum, din cauza importurilor masive, culturile tradiţionale, nu mai sunt atât de profitabile, agricultorii români se orientează spre cultivarea unor plante care se pretează mai bine atât zonelor climatice, cât și posibilităților de valorificare ulterioară.

Păpădia şi alte plante medicinale se află, mai nou, printre culturile preferate de români. Aceasta nu necesită foarte multă îngrijire şi poate da naştere unei afaceri rentabile de familie.

Sursă bogată de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum şi de minerale cum ar fi fierul, potasiul şi zincul, păpădia este un aliat de încredere în tratarea şi prevenirea unor boli. Frunzele pot fi folosite în salate, sandwichuri şi ceaiuri, rădăcinile ca înlocuitori de cafea, iar florile la producerea vinurilor.

Această plantă este considerată un leac eficient pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat şi diareei. Sub formă de ceai, ajută la pierderea în greutate, tratează bolile de ficat şi de bilă. De asemenea, planta şi-a câştigat un loc de cinste ca detoxifiant de top, ce luptă împotriva cancerului şi reduce riscul de infarct.

Punctul de plecare pentru afacerea cu păpădie poate fi reprezentat de o casă cu anexe la țară și o mașină personală. Ca suprafață minimă, este nevoie de cel puțin un hectar cultivat și exploatat în sistem ecologic.

Păpădia – sfaturi de creştere şi îngrijire:

..........

Citește continuarea AICI

×